Geleceğin nefes fidanlarını diktiler

Geleceğin nefes fidanlarını diktiler
Geleceğe Nefes kampanyası kapsamında, 11 Kasım 2019 pazartesi günü saat 11.11’de, Türkiye genelinde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluştu. Geleceğe nefes kampanyası kapsamında Sarayönü’nde de fidanlar...

Geleceğe Nefes kampanyası kapsamında, 11 Kasım 2019 pazartesi günü saat 11.11’de, Türkiye genelinde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidan toprakla buluştu. Geleceğe nefes kampanyası kapsamında Sarayönü’nde de fidanlar dikim etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe yüksek katılım sağlanırken, Başhüyük mahallesinde 400 fidan dikildi. Bunun yanı sıra Gözlü ve Konuklar Tarım İşletmesi Müdürlüklerinde de etkinlikler gerçekleştirildi. Kaymakam Abdulkadir Okay yaptığı açıklamada, “Kıyamet’in kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin” diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Yeşil alanlar geleceğimiz için büyük önem taşıyor. Gençlerimize de bu bilinci aşılamalıyız. Bana göre ağaç medeniyetin bir göstergesidir.” dedi.

Sarayönü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde başlatılan “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. 11 Kasım 2019 pazartesi günü saat 11.11’de, Türkiye genelinde olduğu gibi Sarayönü’nde de fidanlar toprakla buluşturuldu.

Başhüyük mahallesi gerçekleştirilen etkinliğe Kaymakam Abdulkadir Okay, Belediye Başkanı Nafiz Solak, Cumhuriyet Savcısı Burak Deveci, Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, Malmüdürü Bahri Korkmaz, Nüfus Müdürü Abdülkadir Şahin, Başhekim Dr. Ahmet Uzunay, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Sabırlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Müftü Şevket Karaca, SYDV Müdürü Ahmet Turan, Ziraat Odası Başkanı Engin Çelik, öğrenciler, öğretmenler ve kurum personelleri katıldı.

Etkinlik öncesinde kampanya hakkında bilgi veren Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, yaptığı açıklamada, “İklim değişikliğinin nedeni sera gazlarıdır. Bunu nedeni ise sanayileşmenin artması ve yeşil alanların azalmasıdır. Yeşil bitkiler karbondioksiti alarak yerine oksijen temin eder. Yeşil alanların faydaları saymakla bitiremeyeceğimiz kadar fazladır. Yeşili seven nesiller yetiştirmek bizim en büyük görevimiz olmalı. Ülkemizin geleceği için bu çok önemli. Bundan sonra her yıl 11 Kasım tarihi ağaçlandırma günü olarak kutlanacak ve fidan dikim etkinlikleri gerçekleştirilecek.” dedi.

Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay ise konuşmasında “Ağaç dikmek çok güzel bir hadise. Neden ağaç dikiyoruz? Bunu dinimizde de öneli bir boyutu var. Peygamber efendimiz hadisinde “Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin” diyor. Doğanı dengesini insanlar olarak bizler bozduk ve bunu düzeltmemiz gerekiyor. Orman varlıklarımızı genişletmemiz gerekiyor. Herkes bunun paydaşı olmalı. Genç nesillerimize yeşil sevgisini aşılamalıyız. Ağaç medeniyetin bir göstergesidir. Çölleşmiş bir bölgeye hiç kimse gitmek istemez.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Orman Personeli Sefa Güzel tarafından fidan dikiminin nasıl yapılması gerektiği ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda öğrencilere bilgi verildi. Etkinlik kapsamında alanda bulunan herkes temin edilen fidanları toprakla buluşturdu. Toplamda 400 çam fidanın dikimi gerçekleştirilerek can suyu verildi.