Gelecek Türkiye Hareketi Konya’da çiftçi ve sanayiciyi dinledi

Gelecek Türkiye Hareketi Konya’da çiftçi ve sanayiciyi dinledi
Gelecek Türkiye Hareketi, ülke genelinde yaptığı AR-GE çalışmaları kapsamında Konya’da gerçekleştirdiği ziyaretlerde, sanayici, çiftçi ve esnafın sorunlarını not aldı. Dile getirilen sorunlar raporlanacak

Merkezi Ankara’da bulunan Gelecek Türkiye Hareketi değişik illerde yürüttüğü ARGE çalışmasını Konya’da da gerçekleştirdi.

Gelecek Türkiye Hareketi öncüsü Duygu Sucuka, daha iyi bir gelecek, daha iyi bir yaşam için arayışlarda bulunmak, kadınları ve gençleri toplumda daha aktif olmaları yönünde desteklemek, toplumsal dayanışmayı artırmak için çalışan hür, özgür, bağımsız bir sivil düşünce grubu olduklarını belirterek, hiçbir siyasi görüşe hizmet etmediklerini, siyaset dışı bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Konya Ticaret Odasını ziyaret ederek, kentin ticaret ve sanayi alanındaki durum hakkında bilgi alan heyet, daha sonra Çomaklı köyünde tarım ve hayvancılıkla uğraşan bir grup üreticiyle buluştu, onların sorunlarını dinledi.

Çomaklı köyü muhtarıyla da görüşen grup, tarım, hayvancılık ve yaşama dair tüm konularda bilgi alışverişinde bulundu.

Konya’da tarımda yaşanan sorunları kaynağında dinlemek amacıyla Selçuklu Ziraat Odası’ndan da randevu isteyen Gelecek Türkiye Hareketi, önce randevu veren, ancak daha sonra randevuyu iptal eden oda yetkilileri ile görüşme sağlayamadı.

Ziyaretlerin ardından yapılan açıklamada, çalışmaların rapora dönüştürüleceği vurgulandı.