“Geleneksel Çocuk Oyunları” tamamlandı

“Geleneksel Çocuk Oyunları” tamamlandı
Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Şehrimiz İmzamız" Projesi kapsamında düzenlenen geleneksel çocuk oyunları turnuvası, Sarayönü’nde de büyük heyecana sahne oldu. "Bizim Okulumuz" projesi çerçevesinde gerçekleştirilen "Geleneksel Çocuk Oyunları" yarışmaları, ilçede büyük ilgi gördü.

Sarayönü'nde düzenlenen turnuvada, çocuklar geleneksel oyunların keyfini doyasıya yaşadı.

Yarışmalarda mendil kapmaca, sek-sek, yakan top, kaleli yakan top kategorilerinde 3., 4., 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmalarda, yeteneklerini sergileyerek ilçeyi Konya'da düzenlenecek büyük finale temsil etmeye hak kazanan takımlar belirlendi.

cocuk-oyunlari-10.jpg

Turnuvanın Sarayönü etabının tamamlanmasıyla birlikte, ilçeyi büyük finalde temsil edecek takımlar şu şekilde sıralandı:

3.Sınıf Mendil Kapmaca ve sek sek - 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu,

4.Sınıf Kaleli Yakan Top - 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu ,

5. Sınıf Kaleli Yakan Top - Erkeklerde İsmail Kara Ortaokulu,

5. Sınıf Kaleli Yakan Top Kızlarda - Mehmet Büyükeğen İmam Hatip Ortaokulu ,

5 . Sınıf Kaleli Yakan Top Karma - Başhüyük Ortaokulu,

6. Sınıf Kaleli Yakan Top Erkeklerde - İsmail Kara Ortaokulu,

6. Sınıf Kaleli Yakan Top Kızlarda - İsmail Kara Ortaokulu,

6 . Sınıf Kaleli Yakan Top Karma - Gözlü Nadir Özşahin Ortaokulu

cocuk-oyunlari-11.jpg

Yarışmalarla ilgili açıklamada bulunan Sarayönü İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman,

” Sarayönü'nde gerçekleştirilen geleneksel çocuk oyunları turnuvasının Sarayönü etabını başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunmak istiyorum.

Öncelikle, turnuvanın düzenlenmesinde büyük özveri gösteren hakem arkadaşlarımıza ve değerli öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Sizlerin katkıları olmadan bu etkinlik bu kadar başarılı olamazdı.

Ayrıca, ev sahipliği yapan Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne de teşekkür etmek istiyorum. Sunduğunuz destek ve katkılarla turnuvanın sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesini sağladınız.

Büyük finalde ilçemizi temsil edecek olan takımlara da başarılar diliyorum. Takımlarımızın Sarayönü'nü gururla temsil edeceğinize inanıyoruz. Bu organizasyonda yer alan tüm öğrencilerimize ve onları destekleyen ailelerine de teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

Sarayönü'nde eğitim ve sporun önemini bir kez daha vurgulayan bu etkinliğin, gençlerimizin gelişimine olumlu katkılar sağlamasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı

cocuk-oyunlari-6.jpg

Takımlara ödülleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman ve Şube Müdürleri Halil İbrahim Coşar ile Şahin Harmankaya tarafından verildi. Büyük finalde ilçeyi temsil edecek olan takımlar, Sarayönü'nü gururla temsil ederek başarılı olmak için hazırlıklarını sürdürüyor.