Genç çiftçi sonuçları açıklandı

Genç çiftçi sonuçları açıklandı
Sarayönü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, Genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak program kapsamında ilçeden 5 başvurunun hibe almaya hak kazandığını söyledi.Genç Çiftçi Projelerinin...

Sarayönü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, Genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak program kapsamında ilçeden 5 başvurunun hibe almaya hak kazandığını söyledi.

Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında 50 genç çiftçinin başvurusu, tebliğde belirtilen kriterler doğrultusunda Genç Çiftçi Proje Değerlendirme Komisyonları tarafından değerlendirildi.

Değerlendirme sonucunda, Özkent mahallesinden Ahat Aslım, merkezden Mevlüt Yaşar, Ertuğrul mahallesinden Miyase Kumtepe, Kayıören mahallesinden Ahmet Artuç, Çeşmelisebil mahallesinden Mustafa Gümüş, hibe desteğine uygun görülen asil listede yer aldı.

Şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilere pozitif ayrımcılığın yapıldığı bu değerlendirmeler neticesinde 1 bayan ve 4 erkek olmak üzere 5 genç çiftçinin hibe almaya hak kazandığını ifade eden Güngör Çiğdem, şunları kaydetti:

"Bu 5 projenin, tamamı 30 bin lira hibe konularında gerçekleşti. Oluşturulan asil-yedek listeler 5 gün süreyle müdürlüğümüzde ilan edildi. Askıdan inen asil listede olan genç çiftçiler ile sözleşme imzalanacak. Hibe almaya hak kazanan Genç Çiftçilerimiz 12 Haziran 2017 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze gelerek sözleşme imzalamaları gerekmektedir. Sözleşme imzalanmadan önce gerekli evraklar istenerek incelemeler yapılacak. Şartlara uymayanlar elenecek ve yerine sırayla asil listeden kişilerle sözleşme imzalanacak."