Genç Komek kayıtları başladı

Genç Komek kayıtları başladı
Sarayönü'nde Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu başvuruları, 10 Haziran Pazartesi günü başladı. Genç KOMEK Yaz Okulu'nda 7-16 yaş grubu arası öğrencilere "Spor", "Sanat" ve "Dinimiz - Değerlerimiz" eğitimleri...

Sarayönü'nde Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu başvuruları, 10 Haziran Pazartesi günü başladı. Genç KOMEK Yaz Okulu'nda 7-16 yaş grubu arası öğrencilere "Spor", "Sanat" ve "Dinimiz - Değerlerimiz" eğitimleri verilecek. Müracaatlar 21 Haziran'da sona erecek.

Öğrencilere yaz tatillerinde "Dinimiz ve Değerlerimiz", "Spor" ve "Sanat" eğitimleri veren Genç KOMEK Yaz Okulu, bu yıl da yüzlerce öğrencinin yaz tatillerini verimli bir şekilde değerlendirerek eğlenerek öğrenmelerini amaçlıyor.

Hem eğlenecekler hem öğrenecekler

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, GENÇ KOMEK’in Konya’nın yeni markası haline geldiğini belirterek, projenin çocuklar için çok önemli olduğunu kaydetti.

Başkan Solak, “Geçtiğimiz yıl kursları katılan çocuklarımız hem değerler eğitimi hem de sanat ve spor dalında 8 haftalık bir eğitimden geçtiler. Yoğun ilgi gören Genç KOMEK Yaz Okulu bu yıl da 7-16 yaş arası binlerce gencimizi eğlendirirken öğretmeye, yaz tatillerini dolu dolu geçirmelerine yardımcı olmaya devam edecek” dedi.

Ön başvurular internetten

Genç KOMEK Yaz Okulu'na kayıtlar, www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adresleri üzerinden alınıyor. Ön kayıt yaptıranların ders seçimi ve kayıt onayı için 21 Haziran tarihine kadar mutlaka ilgili kurs merkezine başvurması gerekiyor.

Eğitimler 1 Temmuz'da

Genç KOMEK Yaz Okulu'nda 1 Temmuz'da başlayacak eğitimler 31 Ağustos'a kadar devam edecek. Yaz Okulu'nun kayıt ücretleri Sarayönü'nde 50 lira olarak belirlendi.

Genç KOMEK Yaz Okulu'ndan şehit ve gazi çocukları, yetim ve öksüzler, Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Kart uygulamasından yararlanan ailelerin çocukları, Büyükşehir Belediyesi'nden eğitim yardımı alan öğrenciler, yüzde 40 ve üzeri engelli olanlar, devlet koruması altında olan çocuklar ile kaymakamlıklardan ve muhtarlardan ihtiyaç durumunu gösterir belge alan ailelerin çocukları ücretsiz olarak yararlanıyor.