Gıda denetimleri yoğunlaştı

Gıda denetimleri yoğunlaştı
Sarayönü'nde insanların gıda konusunda en hassas olduğu dönem olan Ramazan ayında, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, gıda denetimleri arttırıldı.İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Gıda...

Sarayönü'nde insanların gıda konusunda en hassas olduğu dönem olan Ramazan ayında, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, gıda denetimleri arttırıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Gıda ve Yem Şubesi personellerince aralıksız devam edilen gıda denetimlerinde, merkez ve mahallelerde birçok satış ve toplu tüketim yerinin denetlendiği bildirildi.

Denetimlerin Ramazan ayı sonuna kadar sıklıkla devam edeceğini dile getiren Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem, "Bakanlığımız, gıda işletmelerinin kontrol ve takiplerinin yapılması için Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi kurdu. İlçe müdürlüğü olarak GGBS olarak adlandırılan sistem gereği riske dayalı rutin denetimler ve şikayete bağlı denetimler yapıyoruz. Ramazan ayı gibi özel ay ve günlerde vatandaşların yoğun alış veriş yaptığı pastane, unlu mamuller, tatlı üretim ve satış yerleri, ekmek ve pide üretim yerleri, şeker ve şekerli üretim ve satış yerlerinin denetimi gıda güvenliği açısından daha çok önem arz etmekte olduğundan gıda denetimleri artmaktadır." dedi.

Hassasiyetle çalışıyoruz

Gıda güvenliği konusunda hassas davrandıklarını kaydeden Çiğdem, "Denetim hizmetleri, gıda üretim yerleri, toplu tüketim yerleri ve satış yerlerinin bilgisi ve haberi olmadan gerçekleştirilmek zorundadır. Yapılan gıda denetimlerinin amacı; gıda güvenirliğinin sağlanmasına yönelik olarak tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzını sağlamaktır. Bu genel çerçeveler neticesinde Ramazan ayında ilçemizde de gerekli kontroller hız kesmeden devam etmektedir. İlçe halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıdalar temin etmesi yolunda çalışmalarımız devam edecektir. Vatandaşlarımıza hayırlı Ramazanlar diliyoruz, onların sağlığı ve menfaatleri her şeyden önce geldiği bilinciyle, halk sağlığını korumak amacıyla yıl boyunca denetim hizmetleri, rutin ve risk esaslı olarak planlı bir şekilde devam edecektir." şeklinde konuştu.