Girişimcilik kursu tamamlandı

Girişimcilik kursu tamamlandı
Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından genç girişimcilere yönelik olarak açılan KOSGEB Girişimcilik Kursu’nda eğitim gören kursiyerler belgelerini aldı. Belge takdim törenine KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, İŞKUR ...

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından genç girişimcilere yönelik olarak açılan KOSGEB Girişimcilik Kursu’nda eğitim gören kursiyerler belgelerini aldı. Belge takdim törenine KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, İŞKUR  Müdürü Emrah Keleş katıldı. Kurs sonunda sertifika alarak hazırladığı planı KOSGEB’e sunan girişimcinin, iş planının kabul edilmesi durumunda 50 bin lira hibe kredisi, 100 bin lira sıfır faizli kredi verilecek.

Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın, girişimcilere yönelik olarak açtığı KOSGEB Girişimcilik Kursu’nda eğitim gören kursiyerler, eğitimlerini tamamlayarak belgelerini almaya hak kazandı.

Prof. Dr. Mete Sezgin tarafından verilen girişimcilik eğitimlerini KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, İŞKUR  Müdürü Emrah Keleş, Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş ve kursun ev sahipliğini yapan Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı  Mustafa Erdoğdu ile birlikte ziyaret ederek yerinde inceleme yaptılar.

Kurs sonunda sertifika alarak hazırladığı planı KOSGEB’e sunan girişimcinin, iş planının kabul edilmesi durumunda 50 bin lira hibe kredisi, 100 bin lira sıfır faizli kredi verilecek.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Koçaş, “Sarayönü Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak bünyemizde KOSGEB Girişimcilik Kursu açmak için vatandaşlarımızın müracaatlarını kabul ettik. Belirlediğimiz kursiyerlerle eğitimlerimizi yaptık. Kursun tamamlanmasının ardından, kursiyerlerimiz alacakları sertifika ile KOSGEB’e müracaat etmeye hak kazanacak. Amacımız ilçemiz genelinde yeni girişimciler kazanıp ilçe ekonomisini hareketlendirmektir. KOSGEB tarafından halen iş kurmak isteyen girişimcilere 50 bin lira hibe kredi, 100 bin lira 0 faizli girişimcilik kredisi veriliyor." dedi.

Krediyi alabilmek için, iş kurmak isteyenlerin KOSGEB girişimcilik eğitimlerine katılması ve kurs sonunda sertifika almasının birinci şart olduğunu anlatan Koçaş, "Bu belge ile iş kurmak isteyen girişimci tarafından bir iş planı hazırlanıyor ve bu iş planı KOSGEB’e sunuluyor. İş planının KOSGEB tarafından kabul görmesini müteakiben, 50 bin lira hibe kredi veriliyor. 50 bin liranın yetmemesi durumunda, 100 bin liraya kadar, 0 faizli kredi veriliyor. Bugüne kadar kurslarımıza katılan birçok kişi bu hibelerden yararlandı.” şeklinde konuştu.