Gözler yeniden Ak Parti kongresinde

Gözler yeniden Ak Parti kongresinde
Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı’nın genel kurulu öncesi adaylar ve adaylar içerisinde öne çıkan isimler netlik kazanmış ama koronavirüs salgınının patlak vermesinin ardından ilçe kongreleri rafa kaldırılmıştı.Koronavirüs...

Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı’nın genel kurulu öncesi adaylar ve adaylar içerisinde öne çıkan isimler netlik kazanmış ama koronavirüs salgınının patlak vermesinin ardından ilçe kongreleri rafa kaldırılmıştı.

Koronavirüs tedbirlerinin kaldırılmaya başlamasının ardından gözler yeniden Ak Parti Sarayönü İlçe Teşkilatı için gerçekleştirilecek kongreye çevrildi. Mevcut başkan Adnan Tayyiboğlu’nun yeniden aday olmama kararının ardından partililerin aklındaki soru ise yeni ilçe başkanının kim olacağı.

Mart ayı içerisinde ilçe teşkilatında gerçekleştirilen temayül yoklamasında Gamze Karacan, Reşat Tamalı, Mustafa Turan, Halil İbrahim Turan ve Muharrem Sarı başkan adaylıklarını açıklamıştı. Adaylığını açıklayan isimler arasında teşkilat mensuplarının katılımıyla oylama gerçekleştirilmişti.

Temayül yoklamasında aday olmadığı halde yazılan isimlerin olduğu da öğrenildi. Temayül oylamasının ardından bir adaylık açıklaması da sosyal medyadan geldi. Temayüle katılmayan Zafer Elma sosyal medyadan aday olduğunu açıkladı.

Parti içerisinde Ak Parti Genel Merkezi’ne mülakat için çağrılacak üç ismin belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği öğrenilirken, adaylığını açılayan isimlerin yanı sıra aday olmayan sürpriz isimlerin de çağrılabileceği bilgisi edinildi.

Adaylar arasında Gamze Karacan’ın bir adım önde olduğu öğrenilirken, Ak Parti Genel Merkezi’ne çağırılacak üç isimden birinin Gamze Karacan olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Koronavirüs nedeniyle kongrelerin yaz aylarına ertelenmesinden dolayı ve mevcut başkan Adnan Tayyiboğlu’nun görev süresi uzatılmıştı. Haziran ayı sonundan itibaren kongrelerin yeniden başlayacağı ve Temmuz ayı içerisinde Sarayönü İlçe Teşkilatı’nın kongresinin de gerçekleştirileceğinin muhtemel olduğu öğrenildi.