Gözlü ağaçlandırıyor

Gözlü ağaçlandırıyor
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla “Geleceğe Nefes” sloganıyla başlattığı 11 milyon fidanı toprakla buluşturma seferberliğine...

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla “Geleceğe Nefes” sloganıyla başlattığı 11 milyon fidanı toprakla buluşturma seferberliğine Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (TİGEM) önemli işletmelerinden biri olan Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü 10 bin 750 fidanla destek verdi.

Kuruluşundan beri ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem veren Gözlü Tarım İşletmesi’nde Türkiye’nin 81 ilinde 11 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 11.11’de 11 milyon fidanın toprakla buluştuğu “Geleceğe Nefes” kampanyası kapsamında işletmenin 33 no’lu parselinde 10 bin 750 fidan dikimi gerçekleştirildi.

Ağaçlandırma çalışmalarını çok önemsediklerini belirten Gözlü Tarım İşletmeleri Müdürü Yüksel Akçay, “Her yıl önemli oranda fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Bölgemizde yıllardır yeşil kuşak oluşturmak rüzgar erozyonu ile mücadele etmek aynı zamanda süne ile biyolojik mücadele için fidan dikimlerini her yıl geleneksel olarak tekrarlıyoruz. Kuruluşundan günümüze kadar işletmemiz sınırları dahilinde 300 kilometrelik rüzgar erozyonunu önlemek için şerit ağaçlandırma yapılmıştır.

Bu yıl da Cumhurbaşkanımızın başlattığı milli ağaçlandırma seferberliği kapsamında 11.11.2019 pazartesi günü işletmemizin 33 nolu parselinde 5250 adet toros sediri, 5000 adet badem fidanı ve 500 zerdale olmak üzere toplam 10750 fidanı toprakla buluşturduk. İşletmemiz ağaçlandırma konusunda bölgeye örnek olmaya devam etmektedir.” dedi.

Fidan dikiminin çok kolay olmadığını ve dikildikten sonrada özenle bakılması gerektiğini belirten Akçay, kurak bir iklime sahip olması hasabiyle bölgeye yapılacak en önemli hizmetlerin başında ağaç dikiminin geldiğini belirterek ağaç dikme geleneğini önümüzdeki yıllarda da devam ettireceklerini sözlerine ekledi.