Gözlü-Gözlü TİM arasına stabilize

Gözlü-Gözlü TİM arasına stabilize
Sarayönü'ne Bağlı Gözlü Mahallesi ile Gözlü Tarım İşletmesi arasında bulunan 12 kilometrelik tarla yolunda, Sarayönü Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde stabilize çalışmaları başlatıldı.Gözlü mahallesinden,...

Sarayönü'ne Bağlı Gözlü Mahallesi ile Gözlü Tarım İşletmesi arasında bulunan 12 kilometrelik tarla yolunda, Sarayönü Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde stabilize çalışmaları başlatıldı.

Gözlü mahallesinden, Çeşmelisebil, Kadıoğlu, Özkent gibi diğer mahallere gitmek isteyen vatandaşlar, ulaşımını Sarayönü üzerinden gerçekleştirmek zorunda kalıyordu. Bu durum ise kat edilecek mesafeyi neredeyse iki katına çıkarıyordu. Bunun yerine kestirme olan Gözlü mahallesi ile Gözlü Tarım İşletmesi arasında bulunan tarla yolu isteyenler tarafından yaz aylarında kullanılabiliyor, kış aylarında ise hiç kullanılamıyordu. Gözlü TİM ile Gözlü mahallesi arasında bulunan yolun yağışlı dönemlerde kullanılabilmesi için Konya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından stabilizesi yapılmaya başlandı.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Gözlü mahallesiyle Gözlü Tarım İşletmesi arasındaki yol, Gözlü'den tarım işletmesine, Çeşmelisebil ve Kadıoğlu tarafında geçişlerde mesafeyi büyük oranda kısaltmaktadır. Yağış sezonlarında bu yol kullanılamaz hale gelmekteydi. Ayrıca yol üzerinde bulunan ağıllar da yağışlı dönemlerde büyük sıkıntı çekmekteydi. Yol ağı olarak bu yol belediyemizin ve Büyükşehir Belediyesi'nin yol ağında olmamasına rağmen, Sarayönü Belediyesi olarak zamanında tarla taşı ile bir iyileştirme çalışması yapmıştık." dedi.

Bu yolun yapımı içi dönem başından beri görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Solak, şunları söyledi: "Konya Büyükşehir Belediyesi ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ile dönem başından beri yaptığımız görüşmeler neticesinde Eylül ayı sonu gibi stabilize çalışmalarının başlayacağı sözünü almıştık. Aynı şekilde Gözlü tarım İşletmesi ile Özkent arası da bu kapsamda stabilize yapılacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay ve Fen İşleri Daire Başkanlığı'na Gözlülü ve Özkentli hemşerilerimiz adına teşekkür ederim."