Gözlü TİM 10 bin hayvan sattı

Gözlü TİM 10 bin hayvan sattı
Sarayönü’nde Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde bölgenin en büyük küçükbaş hayvan satışı ihalesi gerçekleştirildi. İşletme, tek ihalede 10 bin hayvanın satışını gerçekleştirdi. 2 bin 133 baş reforme koyun...

Sarayönü’nde Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde bölgenin en büyük küçükbaş hayvan satışı ihalesi gerçekleştirildi. İşletme, tek ihalede 10 bin hayvanın satışını gerçekleştirdi. 2 bin 133 baş reforme koyun ve 8 bin baş erkek kuzu 15 firmanın katıldığı ihalede 24 parti halinde satıldı.

Sarayönü ilçesinde, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Gözlü Tarım İşletmesi, reforme olan küçükbaş hayvanların satışını gerçekleştirdi.

Yetiştirdiği damızlıklarla Türkiye'de hayvancılığın geliştirilmesine önemli katkı sağlayan Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü söz konusu damızlıkları bulundukları bölgenin ekolojisine ve o bölgedeki hastalıklara adapte olacak şekilde yetiştiriyor.

Türkiye'de koyunculuğunun gelişmesi ve ıslahı ile yerli koyun ırklarına ait gen kaynaklarının korunmasında etkin olarak rol alan Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü,  koyunculuk faaliyetlerini akkaraman, Bafra ve Acıpayam ırklarıyla devam ettiriyor.

Esmer ve simental ırkı ile sığırcılık faaliyeti, Acıpayam, akkaraman,  Bafra ırkları ile koyunculuk faaliyeti yapılan işletme, geçen yıl 4 bin 21 büyükbaş, 27 bin 571 küçükbaş hayvan varlığına sahipken, 1535 baş buzağı, 14 bin  976 baş anadan 19 bin 4 baş kuzu üretimi gerçekleştirdi.

Bu yıl dünyaya gelen erkek kuzular ise geçtiğimiz günlerde ihale ile satıldı.

288 bin dekarlık arazisiyle Türkiye’nin ikinci büyük tarım işletmesi olan Gözlü Tarım İşletmesi’nde 10 bin 133 adet reforme küçükbaş hayvanın satışı ihale ile yapıldı. Akkaraman, Acıpayam ve Bafra ırklarından oluşan küçükbaş hayvanlar, 9 milyon 797 bin 040 lira muhammen bedel ile ihaleye çıkarıldı.

Açık arttırma usulü ile yapılan ihalede 2 bin 133 baş reforme koyun ve 8 bin baş erkek kuzu, 24 partide satıldı. Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ihaleye Türkiye’nin çeşitli illerinden 15 firma katıldı. Koyunlar 25’erli, kuzular 500’erli partilerle satıldı.