Gözlü TİM'de çalışmalar durmuyor

Gözlü TİM'de çalışmalar durmuyor
2019 hasat döneminde yaklaşık 16 bin ton hububat hasadı yapılan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı en büyük 3’ncü işletme olan Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde silajlık mısır hasadına...

2019 hasat döneminde yaklaşık 16 bin ton hububat hasadı yapılan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı en büyük 3’ncü işletme olan Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde silajlık mısır hasadına başlandı.

2019 Hasat döneminin problemsiz tamamlandığını belirten İşletme Müdürü Yüksel Akçay, işletmede çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini belirterek hububat hasadının ardından 4700 dekar arazide silajlık mısır hasadına başlandığını söyledi.

Çalışmaların işletmede bulunan son teknoloji ile üretilmiş makine ve ekipmanla yapıldığını kaydeden Akçay, “Şükürler olsun hububat hasadımız son teknoloji makinelerle sorunsuz bir şekilde yapılarak tamamlandı. İşletmemizde son yıllarda açılan kuyularla birlikte 10 bin dekar arazi sulanabilir hale getirildi. Bununla birlikte toplam 46 bin dekar arazide 16 bin ton arpa ve buğday hasadı yapılarak 2019 hasat mevsimi tamamlandı.

Şimdi ekipler mısır hasadını yapıyor. Yonca, hasır yonca biçimi, balya yapımı taşıma ve istif çalışmaları da devam ediyor” dedi.

İşletmede tohum ünitesinde hazırlanan sertifikalı tohumlukların çiftçilere dağıtımının da devam ettiğini belirten Akçay; “Ayrıca 2019 projeli yatırımlarımız kapsamında işletmemizde mevcut silolara ilaveten tohum eleme tesislerine 8 bin tonluk ve yem fabrikasına 2 bin tonluk olmak üzere toplam 10 bin tonluk dikey siloların yapımı gerçekleşmektedir.” şeklinde konuştu.