Gözlü TİM'de hasat tamamlandı

Gözlü TİM'de hasat tamamlandı
Gözlü Tarım İşletmesinde 2020 yılı hasat dönemi geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı en büyük 3’ncü işletme olan Gözlü Tarım İşletmesi’nde 2020 hasat döneminde...

Gözlü Tarım İşletmesinde 2020 yılı hasat dönemi geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı en büyük 3’ncü işletme olan Gözlü Tarım İşletmesi’nde 2020 hasat döneminde yaklaşık 17 bin ton buğday ve arpa hasat edildi.

Gözlü Tarım İşletmesi’nin bu yıl 71 bin dekar alanda arpa ve buğra tarımı gerçekleştirildi. Bu alanlardan 9 bin 700 ton buğday, 6 bin 700 ton arpa hasat edildi.

Bunun yanı sıra 5 bin 500 dekar alandan 440 ton tohumluk fiğ, 3 bin 114 dekar alandan 100 ton korunga hasat edildi.

Hasat döneminin problemsiz tamamlandığını belirten İşletme Müdürü Yüksel Akçay, “TİGEM’in gözde kuruluşlarından olan işletmemizde bir hasat dönemini daha tamamladık. Uzun, yoğun ve yorucu çalışma döneminde verdiğimiz emeğin karşılığını aldık. Elde ettiğimiz verim geçtiğimiz hasat döneminin üzerinde. Buda bizi mutlu etti.” dedi.

Hasadın işletmede bulunan son teknoloji ile üretilmiş makine ve ekipmanla yapıldığını kaydeden Akçay, “Hasadımız ağır ve son teknoloji makinelerle yapıldı. Dane kaybına mahal vermemek için çok dikkatli çalıştık. Hasadın vatana, millete, çiftçimize ve TİGEM camiasına hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.