Gözlü TİM'de hasat tamamlandı

Gözlü TİM'de hasat tamamlandı
Gözlü Tarım İşletmesinde 2019 yılı hasat dönemi geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı en büyük 3’ncü işletme olan Gözlü Tarım İşletmesi’nde 2019 hasat döneminde...

Gözlü Tarım İşletmesinde 2019 yılı hasat dönemi geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) bağlı en büyük 3’ncü işletme olan Gözlü Tarım İşletmesi’nde 2019 hasat döneminde yaklaşık 15 bin 700 ton buğday ve arpa hasat edildi.

Gözlü Tarım İşletmesi’nin bu yıl 64 bin dekar alanda arpa ve buğra tarımı gerçekleştirildi. Bu alanlardan 10 bin 518 ton buğday, 5 bin 219 ton arpa hasat edildi.

21 bin dekarlık alandan hasat edilen Bayraktar cinsi buğdaydan toplamda 5 bin 448 ton, dekar başına ise 257 kilo verim elde edildi. 16 bin dekar alanda ekili olan Eminbey cinsi buğdaydan ise toplamda 5 bin 070 ton, dekar başına 312 kilo verim elde edildi.

İşletmede arpa tarımı yapılan 26 bin dekar alanda ekili olan Tarım92 çeşidinden toplamda 5 bin 219, dekar başına 195 kilo verim alındı.

Hasat döneminin problemsiz tamamlandığını belirten İşletme Müdürü Yüksel Akçay, “TİGEM’in gözde kuruluşlarından olan işletmemizde bir hasat dönemini daha tamamladık. Uzun, yoğun ve yorucu çalışma döneminde verdiğimiz emeğin karşılığını aldık. Elde ettiğimiz verim geçtiğimiz hasat döneminin gerisinde olsa da işletmemizin ortalama veriminde.” dedi.

Hasadın işletmede bulunan son teknoloji ile üretilmiş makine ve ekipmanla yapıldığını kaydeden Akçay, “Hasadımız ağır ve son teknoloji makinelerle yapıldı. Dana kaybına mahal vermemek için çok dikkatli çalıştık. Hasadın vatana, millete, çiftçimize ve TİGEM camiasına hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.