Gözlü TİM’de koyunculuk artıyor

Gözlü TİM’de koyunculuk artıyor
Türkiye’nin üçüncü büyük devlet üretme çiftçiği olan Gözlü Tarım İşletmesi’nde küçükbaş hayvan varlığının arttırılmasına yönelik olarak çalışmalar devam ediyor. 2023 yılına kadar işletmedeki küçükbaş...

Türkiye’nin üçüncü büyük devlet üretme çiftçiği olan Gözlü Tarım İşletmesi’nde küçükbaş hayvan varlığının arttırılmasına yönelik olarak çalışmalar devam ediyor. 2023 yılına kadar işletmedeki küçükbaş hayvan sayısının 50 bine çıkarılması hedefleniyor.

Devlet eliyle küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden olan Gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü bünyesinde Akkaraman, Acıpayam ve Bafra ırkı koyun yetiştiriciliği faaliyetleri artarak devam ediyor.

İşletmede 16 bin baş anaç koyuna koç katımı yapılırken, bahar döneminde 18-19 bin civarında kuzunun dünyaya gelmesi bekleniyor. 2023 yılına kadar 20 bin anaç koyun ile birlikte toplam 50 bin küçükbaş hayvan varlığına ulaşılması hedefleniyor.

Öte yandan gerekli altyapı çalışmaları da devam ediyor. Bin başlık 1 adet ağıl inşası sürerken, 5 adet ot sundurması yapılıyor. Şu anda işletme bünyesinde 25 ağılda faaliyetler sürdürülürken, 2023 yılına kadar 20 bin baş anaç koyunun barınabileceği kadar ağıl yapılacak.

Bunun yanı sıra bu sene içerisinde 7 bin baş erkek kuzu, 2 bin baş deforme koyun, 4 bin baş damızlık koyun olmak üzere toplam 13 bin baş koyun çiftçilere ve tüccarlara satıldı.

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği ile birlikte simental ve esmer ırklar olmak üzere yaklaşık 5 bin başlık büyükbaş hayvan yetiştiriciliği faaliyetleri de işletme bünyesinde devam ediyor.