Gözlü ve Konuklar arazileri kiraya verilecek

Gözlü ve Konuklar arazileri kiraya verilecek
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde özellikle tarım üretimi yapılan pek çok arazisinin işletilmesi amacıyla bazı çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda çiftçiye, yatırımcıya sezonluk olarak...

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde özellikle tarım üretimi yapılan pek çok arazisinin işletilmesi amacıyla bazı çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda çiftçiye, yatırımcıya sezonluk olarak ihale yöntemiyle yapılan kiralamalar karşılığında tarla vasıflı arazilerde tarımsal ürünler yetiştiriliyor.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Konya’da onlarca tarımsal araziyi tohumluk patates üretimi için kiraya verecek.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı Altınova, Gözlü ve Konuklar Tarım İşletmesi Müdürlüklerine ait (Altınova Tarım İşletmesi (5.110 da, 7 parti), Gözlü Tarım İşletmesi (3.743 da, 7 parti) ve Konuklar Tarım İşletmesi (1.578 da, 2 parti)) toplam 10.431 da arazi patates tohumu üretimi yapılmak üzere sezonluk olarak 16 parti halinde kiraya verilecek.

İhale 1 Aralık 2020 Salı günü saat 14:30’da Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünde yapılacak. İhale Şartnamesi www.tigem.gov.tr web sayfasından incelenebilecek.