Gözlü'de bayanlara sebzecilik kursu

Gözlü'de bayanlara sebzecilik kursu
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gözlü mahallesinde bayanlara yönelik olarak sebze yetiştiriciliği kursu verildi.Gözlü mahallesinde verilen eğitimlere katılan 12 bayan, sebze yetiştiriciliği hakkında bilgiler...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Gözlü mahallesinde bayanlara yönelik olarak sebze yetiştiriciliği kursu verildi.

Gözlü mahallesinde verilen eğitimlere katılan 12 bayan, sebze yetiştiriciliği hakkında bilgiler edindi.Kurs kapsamında kursiyerlere, fide yetiştiriciliği, arazide üretim hazırlığı, organik gübreleme, kimyasal gübreleme, sulama, bitki koruma tedbirleri, sebzelerin yetiştirilmesi gibi konularda dersler verildi.

Kursun amaçları hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisleri M.Nurullah Akdağ, “Kursiyerlere sebze yetiştirme bilgi ve becerisi kazandırarak aile ekonomisine ve ülke ekonomisine katkı sağlamalarını amaçlıyoruz. Bu şekilde meslek edindirme ile zamanının belli bölümlerini boş olarak geçiren bayanlarımızın üretime katılmasını hedefliyoruz. Kursiyerlerimiz bunu ekonomik getirisi olan bir iş haline getirmeseler bile kendi ihtiyaçlarını giderebilme adına daha bilinçli üretim yapabilecekler.” dedi.