Güncel sorunlar değerlendirildi

Güncel sorunlar değerlendirildi
Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır ve Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçede görev yapan mahalle muhatlarıyla birlikte aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Kaymakam Bahadır ve Başkan Solak, muhtarlarla yaptığı toplantıda,yaşanan...

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır ve Belediye Başkanı Nafiz Solak, ilçede görev yapan mahalle muhatlarıyla birlikte aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Kaymakam Bahadır ve Başkan Solak, muhtarlarla yaptığı toplantıda,yaşanan sıkıntıları anlatarak, mahallelerin sorunlarını ve isteklerini dinledi.

Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, Belediye Başkanı Nafiz Solak ve mahalle muhtarları katıldı.

Uygulamayı oturtmalıyız

Mahallelerde yaşayan vatandaşların yeni büyükşehir yasasına tam anlamıyla uyum sağlayamadığını kaydeden Bahadır, "Büyükşehir yasasına geçtikten sonra görev ve sorumluluklarımızda önemli değişiklikler meydana geldi. Birçok vatandaşımız eski alışkanlıklarına devam ediyor. Sizleri hala köy muhtarı olarak gürenler var. Yeni uygulamayı oturtmamız lazım. Önümüzdeki haftadan itibaren mahalle ziyaretlerimize başlayacağız." dedi.

Görevlendirme yapmadık

Eğitimle ilgili yürütülen çalışmaları anlatan Bahadır, "Eğitim öğretim dönemi açıldı. Her okulda bir öğretmen görevlendirerek ihtiyaç sahibi öğrencilerimizi tespit ediyoruz. Sizinde bu tespitler noktasında yardımcı olmanızı istiyorum. Bu sene eğitim konusunda risk alarak öğretmen görevlendirmesi yapmadık. Kadrosu ilçemizde olan öğretmenin burada çalışmasını istiyoruz. Türkiye'nin de Sarayönü'nün de en temel sorunu eğitim. Eğitim sorurunu halledersek bugün birçok sıkıntı kendiliğinden çözülecektir." şeklinde konuştu.

Silah atmak delikanlılık değil

Düğünlerde silah atımı konusuna değinen Kaymakam Bahadır, şöyle konuştu: "Düğünlerle ilgili ciddi sıkıntılar var. Silah atımı çok fazla. İlçede çatışma varmışçasına bir durum oluşuyor. Güvenlik gücü anlamında personelimiz az, her düğüne müdahale edemiyoruz ama bu hafta iyice çığırından çıkınca birkaçına müdahale etmek zorunda kaldık. Sizlerden tekrar düğün sahiplerini uyarmanızı istiyoruz. Biz kimsenin düğününü dağıtmak istemiyoruz. Şu anda Ohal var. Daha farklı şeylerde yapılabilir ama biz yapmıyoruz. Silah atmak delikanlılık değildir. Bunu artık sonlandırmak lazım. Sizde toplum önderlerisiniz. Bu bilinci oluşturmalıyız."

Nüfusta 30 bini geçmeliyiz

Toplantıda ilçe nüfusunu konusunda değinen Belediye Başkanı Nafiz Solak ise "nüfus olarak 30 bini geçmemiz gerekiyor. Bu olmadan birçok kurumu açamıyoruz. Aralık ayı girmeden adresi ilçe dışında olan hemşerilerimizin 1'nci adresini buraya aldırmasını istiyoruz. Bulundukları yerde ikinci adresleriyle her işlerini yapabilirler. 30 bin kritik eşik. İller bankasından gelen payımız da artacak. En fazla aile taşıyan muhtarımızı ödüllendireceğiz. Bunun yanı sıra KHK ile metruk binaların kıyımı kolaylaştı. Yıkılması muhtemel sıkıntılı binalara karşı sizden destek bekliyoruz. Önceden binanın yıkılması için rıza gerekiyordu ama şimdi bir engel kalmadı." dedi.