Gürkan, "Tarım sigortası zarurettir"

Gürkan, "Tarım sigortası zarurettir"
Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Sorumlu Memuru İbrahim Gürkan, Tarım sigortasının maliyet değil ihtiyaç olduğunu, milli servetin boşa gitmemesi için çiftçilerin mutlaka sigortasını yaptırmasını gerektiğini söyledi.Gürkan,...

Sarayönü Tarım Kredi Kooperatifi Sorumlu Memuru İbrahim Gürkan, Tarım sigortasının maliyet değil ihtiyaç olduğunu, milli servetin boşa gitmemesi için çiftçilerin mutlaka sigortasını yaptırmasını gerektiğini söyledi.

Gürkan, sigorta havuzunun kar amacıyla kurgulanmadığını, hedefin tarım ekonomisinin sürdürülebilir olmasına katkı sağlamak olduğunun altını çizerek, "Tarım sigortası priminin en az yarısını devlet ödüyor. Tarım sigortası maliyet değil ihtiyaçtır. Milli servetimizin boşa gitmemesi için çiftçilerimiz sigortasını mutlaka yaptırmalı." ifadelerini kullandı.

Tarım sigortacılığının önemli olduğunu ve her çiftçinin gereken önemi vermesi gerektiğini kaydeden Gürkan," 2006 yılında değişen tarım sigortası ritüeli, çiftçiler tarafından kapsamlıca bilinmiyor. Çiftçinin sırtındaki ağır yükü alan, olası riskler ve kayıplar karşısında çiftçiye güvence sunan tarım sigortasına, ehemmiyet bir türlü verilmiyor. Çiftçiler, sigortayı genellikle destek alabilmek için yani proje zorunluluğundan yaptırıyor." dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin üreticilerin her türlü tarımsal ve zaruri ihtiyaçlarında olduğu gibi, sigorta ihtiyaçlarında da yanında olduğunu ifade eden Gürkan, “Birliğimizce, 2011 yılından bu yana sigortacılık faaliyetlerinde de önemli üretimler gerçekleştirilmiş, üreticilerimizin ihtiyaçlarına cevap verilmeye çalışılmıştır. Çiftçi Kayıt Sistemi ekilişlerini güncelleyen tüm üreticilerimiz, kooperatiflerimize müracaatları halinde, ürünlerini, TARSİM sigortası kapsamında kuraklık, don, dolu, yangın, fırtına, sel-su baskınlarına karşı sigortalatabilmektedir." şeklinde konuştu.