Güzel ezan okuma kursu açıldı

Güzel ezan okuma kursu açıldı
Sarayönü ilçe merkezinde bulunan camilerde görev yapan din görevlilerine yönelik olarak güzel ezan okuma kursu açıldı.İlçede görev yapan din görevlilerinin ezanı güzel ve usulüne uygun okunması amacıyla, Sarayönü Müftülüğü...

Sarayönü ilçe merkezinde bulunan camilerde görev yapan din görevlilerine yönelik olarak güzel ezan okuma kursu açıldı.

İlçede görev yapan din görevlilerinin ezanı güzel ve usulüne uygun okunması amacıyla, Sarayönü Müftülüğü tarafından hizmet içi eğitim kursu açıldı. 27 Şubat'ta başlayan ezanı güzel okuma kursu 23 Mart tarihine kadar devam edecek. Eğitimler Ömer Halisdemir Camii'nde, Selçuklu Kampüs Camii İmam Hatibi Hüseyin Aydın tarafından veriliyor.

İlçe Müftü vekili Mustafa Topcu, yaptığı açıklamada, ezanın makamına uygun şekilde okunmasının vatandaşlar açısından öneminin büyük olduğunu söyledi.

Güzel ve makamına uygun okunan ezanın, vatandaşların gönüllerine kadar ulaştığını anlatan Topcu, şunları kaydetti:

"Ezan-ı Muhammedi'nin ve salaların güzel bir şekilde, makamına uygun bir şekilde okunması vatandaşlarımız için fevkalade önemli bir olaydır ve okunan ezanlar onların ruhlarına, gönüllerine kadar ulaşacak ve olumlu etkiler, tesirler bırakacaktır. Vatandaşlarımızı dine, diyanete, ibadete yöneltmek bakımından ezanlarımızın fevkalade önemli yeri vardır. Vatandaşlarımızın, cemaatimizin namaz esnasında güzel bir Kur'an dinlemeleri ve Kur'an'ın nuruyla nurlanmaları bakımından tecvide uygun bir şekilde seda ve sesle okunmasına göre fevkalade önemlidir."