Güzel Günlere Açılan Kapınız Haber 24

Güzel Günlere Açılan Kapınız Haber 24
Peki haber nedir? İnternet haberciliği nedir? İnternet haberciliğinin avantaj ve dezavantajları var mıdır? Bu sorulara yanıt bularak devam edelim.Haber nedir?Haber otoriteler tarafından yeni olmuş bir olayın ilk duyurusu, olan biten,...

Peki haber nedir? İnternet haberciliği nedir? İnternet haberciliğinin avantaj ve dezavantajları var mıdır? Bu sorulara yanıt bularak devam edelim.

Haber nedir?

Haber otoriteler tarafından yeni olmuş bir olayın ilk duyurusu, olan biten, salık; dilden dile dolaşan söz, söylenti, ya da birinin ne durumda olduğu hakkında elde edilen bilgi, iletişim ya da yayın organlarıyla yurt içi ya da dışında olanlarla ilgili verilen bilgi olarak adlandırılabilir. İnsanların yaşanan gelişmeler sonrası davranması ve geleceğini şekillendirmesinde önemli etken konumunda bulunan habere, sadece yayım kuruluşlarının aracılığıyla paylaşılan bilgi olarak değil, evinizde, işyerinizde veya çevrenizde yaşanan herhangi bir olayı öğrenmeniz de haber olarak düşünülmelidir.

İnternet Haberciliği nedir?

İnternet haberciliği, yeni olmuş bir olayın ilk duyurusu, olan biten, salık; dilden dile dolaşan söz, söylenti, ya da birinin ne durumda olduğu hakkında elde edilen bilgi, iletişim ya da yayın organlarıyla yurt içi ya da dışında olanlarla ilgili verilen bilgi olarak adlandırılan haberin, yazım kurallarına, ahlak ve insan haklarına uygun, ilkeli ve tarafsız şekilde internet ortamında hazırlanması ve kamuoyuna duyurulmasıdır.

İnternet Haberciliğinin avantaj ve dezavantajları var mıdır?

Tabiki de vardır. Ancak avantajları olduğu kadar dezavantajı da vardır. Burada göz önünde bulundurmanız gereken, avantaj ve dezavantajı kıyaslayarak karar vererek, tercih edilebilir ya da edilemez olduğuna kadar verebilirsiniz. Bizim önerimizi sorarsanız, her gelişmede yaşanan risk gibi, burada da riskler söz konusudur. Bu durum otomobilin faydaları olduğu gibi, zararları da olmasına benzer. Olaya bu şekilde bakarsanız ve bunun sonrasında da tereddütleriniz varsa, kararı size bırakıyoruz. İnternet haberciliğinin avantajlarını;

  • 7/24 ulaşılabilirlik,
  • Son dakika gelişmelerinin paylaşılması,
  • Hataların düzeltilebilmesi imkanı,
  • Ulaşılabilir derecede ucuz olması,
  • Haber siteleri için feedback imkanı,

avantajları olarak nitelendirilebilir.

Dezavantajlarını da;

  • Tecrübeli, tecrübesiz herkes tarafından ulaşılabilir olması,
  • Ticari gelir amacıyla yanıltıcı linklerin bulunması,
  • Haberlerin güvenilirliği şüphesi,
  • Siber saldırı riski,

internet haberciliğinin dezavantajları arasında gösterilebilir.

Etiketler :