Hüyük'te tarım için yeni bir başlangıç

YEREL Yayınlanma : 03 Temmuz 2025 02:18
Hüyük'te tarım için yeni bir başlangıç
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın uygulamakta olduğu Ortak Tarım Politikası (OTP) ve IPARD III 6.Çağrı Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması-LEADER yaklaşımı kapsamında ilk başvuru paketi teslim edildi.

Konya Tarım İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen ve Hüyüķ Yerel Eylem Grubu (YEK) Derneği tarafından sunulan proje Konya'da ilk kez uygulanacak ve 5 yıl boyunca devam edecek. Kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu ortaklığından oluşan Yerel Eylem Grubu sayesinde yerelin ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması amaçlıyor.

Yerel Eylem Gruplarına % 100 hibe desteği sağlanacak. Projenin Hüyük İlçesine halkına hayırlı olmasını temenni ederiz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.