Hac kayıtları başlıyor

Hac kayıtları başlıyor
Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, 21 Aralık 2017 perşembe günü başlayacak olan hac kayıtlarının 29 Aralık'ta sona ereceğini açıkladı.Sarayönü Müftülüğü'nde başvuruların kabul edileceğini kaydeden Karaca, "Türkiye'nin...

Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, 21 Aralık 2017 perşembe günü başlayacak olan hac kayıtlarının 29 Aralık'ta sona ereceğini açıkladı.

Sarayönü Müftülüğü'nde başvuruların kabul edileceğini kaydeden Karaca, "Türkiye'nin kontenjanı her yıl artıyor. Buna rağmen Müslüman ülkelere verilen nüfusun binde biri oranında ki kota nedeniyle belirlenen sayı yeterli gelmiyor. Hacca gitmek için başvuruda bulunan kardeşlerimiz kuraya alınıyor. Bu nedenle başvuru yapılan yılda gitmek pek mümkün olmuyor. Nitekim geçmiş yıllarda müracaatta bulunduğu halde bugüne kadar hacca gidememiş birçok vatandaşımız bulunmaktadır" diye konuştu.

İlk defa kayıt yaptırma müracaatların 21-29 Aralık tarihleri arasında yapılacağını dile getiren Karaca, "2017 yılı hac ön kayıtları İlçe Müftülüğümüz ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet adresinden yapılabilecek. 2018 yılı haccı için ilk defa müracaat ederek kayıt yaptıracaklar Diyanet İşleri Başkanlığı'nca belirlenen bankalara kişi başı ön kayıt ücreti olarak 20 TL yatırmaları gerekmektedir. Bu işlemler sonrası hacca gitmek için kuraya katılacak vatandaşların müracaatları, müracaat form dilekçesiyle yapılacaktır. Müracaat form dilekçesinde, kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi ve banka dekontunun mutlaka bulunması gerekiyor. Dilekçeler müftülüğümüze teslim edilecektir. Dilekçelerini müftülüğümüze teslim etmeyen ve kayıt numarasını almayanların hac müracaatları geçerli sayılmayacaktır. Geçmiş yıllardan kaydı bulunan vatandaşlarımızın kaydı otomatik olarak yenilenecektir." dedi.

'Hacca gidenlere kayıt yok'

Başvurularda ki yoğunluk nedeniyle daha önce hacca gidenlerin müracaatları kabul edilmeyeceğini de dile getiren Sarayönü Müftüsü Şevket Karaca, "Daha önce hacca gidenler müracaatta bulunmasınlar. Kura çekiminden sonra dahi olsa kişinin hacca gittiği belirlenirse kayıtları iptal edilecektir. İptal sonrası kişinin kayıt ücretleri de iade edilmeyecektir. Hacı adayları, müracaatları başkanlığın internet sitesinden takip etmeleri gerekir. Kaydı girilmeyen veya kayıt bilgilerinde yanlışlık olanlar varsa bunlar, ilgili müftülüklerden bilgilerini kayıt süresi içerisinde düzelttirebileceklerdir. Hacı adayları, müracaat form dilekçesinde yer alan hac kategorilerinden durumuna uygun olanını, verilen takribi fiyat ve süreyi de dikkate alarak işaretlemeleri gerekmektedir" diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :