Hac ön kayıt ve kayıt yenileme başladı

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme başladı
Hac farizasını yerine getirmek isteyen hacı adaylarının merakla beklediği ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı.2020 yılında ilk defa hacca gitmek üzere kayıt yaptıracak hacı adayları, 13 Aralık 2019 tarihine kadar...

Hac farizasını yerine getirmek isteyen hacı adaylarının merakla beklediği ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı.

2020 yılında ilk defa hacca gitmek üzere kayıt yaptıracak hacı adayları, 13 Aralık 2019 tarihine kadar ilgili bankalara 25 TL ön kayıt ücreti yatırması halinde "www.hac.gov.tr" adresinde yayımlanacak linkten e-devlet kimlik doğrulama sistemi yoluyla ön kayıt yaptırabilecekler.

Hacı adayları daha sonra elektronik ortamda "http://hac.diyanet.gov.tr" internet sitesine veya müftülüklere başvurup hac farizasını yerine getirebilmek için kutsal topraklarda kalacağı günler için "Oda Tercihli Konaklama" ve "Otel Konaklama" türlerinden birini tercih ederek kayıt işlemlerini yapacaklar.

HAC KAYIT YENİLEME İŞLEMİ

Önceki yıllarda kaydı olup kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının 2020 yılı için kayıt yenileme işlemleri ise Başkanlık tarafından otomatik olarak yapılacak. Kaydı bulunan adayların herhangi bir işlem yapmasına gerek bulunmuyor.

2020 yılı için müracaatlarını gerçekleştiren hacı adayları kayıt durumlarını ve kura sonuçlarını "http://hac.diyanet.gov.tr" internet sitesinden sorgulayabilecek.

HAC KURASI 9 OCAK 2020'DE

2020 yılında haca gidecek olan adayların kesinleşmesi için hac kurası 9 Ocak 2020'de çekilecek. Hac kesin kayıtları, 13-24 Ocak tarihleri arasında her ilde yapılacak.

Hacca gitmeye kurada hak kazanan hacı adaylarının ilk kafilesi 22 Haziran, son hac kafilesi ise 25 Temmuz'da hareket edecek. Kutsal topraklardan dönüşler ise 6 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında olacak.