Hacı adaylarının kura heyecanı!

Hacı adaylarının kura heyecanı!
Hac vazifesini gerçekleştirmek isteyen milyonlarca hacı adayının meraklı bekleyişi sürüyor... Diyanet İşleri Başkanlığı, hac kuralarının bu yıl 24 Şubat Cuma günü çekileceğini açıkladı.Kutsal topraklardaki hac vazifesini...

Hac vazifesini gerçekleştirmek isteyen milyonlarca hacı adayının meraklı bekleyişi sürüyor... Diyanet İşleri Başkanlığı, hac kuralarının bu yıl 24 Şubat Cuma günü çekileceğini açıkladı.

Kutsal topraklardaki hac vazifesini gerçekleştirmek isteyen milyonlarca vatandaş, hac kuralarının çekileceği tarihi heyecanla bekliyor. Bu yıl kontenjan artışıyla birlikte geçtiğimiz yıllarda mukaddes beldelere gitmeye hak kazanamayanlara yeni bir fırsat doğacak.

Türkiye den hacca gitmek için bu yıl 335 bin kişi yeni kayıt yaptırdı. Daha önce başvuranlarla birlikte hac görevini yapmak isteyenlerin sayısının bu yıl 2 milyonu aştı.

Suudi Arabistan ın Mescid-i Haram bölgesinde sürdürdüğü genişletme çalışmaları kapsamında Türkiye, 4 yıldır 74 bin olan kotasına rağmen, bu kotanın azaltılması nedeniyle yaklaşık 60 bin kişiyi hacca gönderebiliyordu. Geçen yıl 59 bin 200 olan hacı adayı kontenjanı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Suudi yetkililer arasında imzalanan 2017 Yılı Hac Protokolü çerçevesinde 80 bine çıkarıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac kuralarının bu yıl 24 Şubat Cuma günü çekileceğini açıkladı. Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlar, cep telefonlarına gelecek SMS şifresi ile kesin kayıt yaptırabilecekler.