Halı yıkamacılar yoğun

Halı yıkamacılar yoğun
Sarayönü’nde Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar kirlenen halılarını yıkamacılara göndermeye başladı. Bu da halı yıkamacılarda yoğunluk oluşturmaya başladı. Fazla mesai yapan halı yıkamacılar, bayram öncesi halıları...

Sarayönü’nde Kurban Bayramı öncesi vatandaşlar kirlenen halılarını yıkamacılara göndermeye başladı. Bu da halı yıkamacılarda yoğunluk oluşturmaya başladı. Fazla mesai yapan halı yıkamacılar, bayram öncesi halıları evlere teslim etmek için çalışıyor.

Bayrama sayılı günler kala halı yıkamacılarda yoğunluk arttı. Kahraman Halı Yıkama çalışanı Onur Kökgöz, aldıkları halıları 24 saat içinde teslim ettiklerini söyleyerek, “Ev hanımları bayram temizliğine başlayınca beraberinde halıları da yıkamaya gönderiyorlar. Bayramlarda diğer günlere göre tabii yoğunluk daha fazla oluyor. Fakat eski bayramlarda olan yoğunluğu göremiyoruz. Yıkaması olan halılar makineden çıktından sonra halı kurutma makinesine koyuluyor. Sonrasında askılıklara asılıyor. Havanın sıcak olduğu zamanlarda halılar askılıkta 3 saat içerisinde kuruyor. Halıları adresten teslim alıp, yıkayıp kuruttuktan sonra tekrar adrese teslim ediyoruz. Vatandaşların halıları yıkatması daha hesaplı, çünkü evde yıkanan halılar için su tüketimi ve deterjan tüketimi çok oluyor. Ama biz halı yıkamacılarda makineler ile çalışıldığı için bu oran çok düşüyor ve vatandaş bizi tercih ediyor.” ifadelerini kullandı.

Talebe yetişemiyoruz

Kahraman Halı Yıkama firmasının sahibi Yusuf Kahraman’dan aldığımız bilgilere göre, bayram öncesi ful kapasite ile çalışılıyor. Yaz döneminde diğer zamanlara göre yüzde 30 daha fazla yoğunluk yaşandığını belirten Kahraman, en yoğun dönemin bayrama doğru yaşandığını söyledi. Bayramın yaklaşmasıyla birlikte ev ve işyerlerinden gelen halıları zamanında temizlemek için gece yarılarına kadar çalıştıklarını belirten Kahraman, şu bilgileri verdi: “Dini bayramlarda hemen herkes halı yıkıyor. Bu nedenle beklenilenin üzerinde halı geliyor. Vatandaşların çoğu geleneksel olarak her yıl bayram öncesi halı yıkayınca biz de halıları zamanında yetiştirmeye çalışıyoruz. Günde ortalama 50’nin üzerinde halı temizliyoruz” dediler. Halıcılar yıkama işini bitirdikten sonra bir süre halıyı askıda tutuyor. Piyasada çok yüksek fiyatlara bu işi yapanlar da var. Biz metrekaresini 6 TL’den yıkıyoruz.Müşteri memnuniyeti ve gerekli garantileri içeren makul fiyat budur. Biz halılarda yerinde hassas temizleme yapıyoruz. Önemli olan müşterilerimizin memnuniyeti” şeklinde konuştu.