Halıcı cumhuriyetten özel etkinlik

Halıcı cumhuriyetten özel etkinlik
Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesi Halıcı Cumhuriyet İlkokulu'nda, dünya engelliler günü münasebetiyle bir etkinlik gerçekleştirildi. Bir araya gelen özel eğitim sınıfı öğrencileri ile diğer sınıf öğrencileri, el baskısı...

Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesi Halıcı Cumhuriyet İlkokulu'nda, dünya engelliler günü münasebetiyle bir etkinlik gerçekleştirildi. Bir araya gelen özel eğitim sınıfı öğrencileri ile diğer sınıf öğrencileri, el baskısı ile resim yaptı.

Engellerin bir kusur olmadığını belirten Halıcı Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Basri Doğanay, yaptığı açıklamada, "Dünya nüfusunun %10'unu,ülkemizin ise %12.3'ünü oluşturan engellileri görmezden gelmek mümkün değildir. Bizler sürekli ne olduğumuzla ilgilenir,ne olabileceğimizi aklımıza getirmeyiz. 3 Aralık Dünya Engelliler günü bize farklılıklarımızı düşünme fırsatı verir. Engelli olmak kimsenin tercihi değilken neden engelliler kendilerini kusurlu hissederler? Okulumuz 3 Aralıkta düzenlediği etkinlikle engelleri ve farklılıkları ortadan kaldırıp daha bilinçli bireyler oluşturmayı hedeflemiştir. Dileriz ki toplum olarak bu bilinci ve duyarlılığı her zaman kazanır ve kazandırırız." dedi.

Etiketler :