HALİMİZ İÇLER ACISI

Anlatırlar.

Ana, dolu diyen bir milletin evladıyız.

Savaşa giden askerimiz üzüm ve alma bahçesinden geçerken kopardığı meyvenin dalına haram olmasın diye bedeli kadar akçe asan milletin evladıyız.

Savaşta bile başkasının malına kast etmeyen bir milletin evladıyız.

‘Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir’ Hadis-i Şerif’ini hayatında uygulamak için mücadele eden bir milletin evladıyız.

Harama el uzatma diyen ve bunun için “Komşu ne der” sözüyle ailede başkasının malına göz dikilmemesi terbiyesi veren bir milletin evladıyız.

Topluma çoğunluğumuzun inancı olan İslam dinimizin haram ile ilgili emir ve yasaklarını anlatan başta Diyanet İşleri Bakanlığı ile birlikte çok sayıda sivil toplum örgütü olan da bir ülkenin evlatlarıyız.

Ama son yıllarda ülkemiz insanını mağdur eden ve hızla da artış gösteren olaylara bir bakın.

Boşanmalar, aile içi şiddet, taciz, tecavüz, dolandırıcılık (Her gün yeni bir yöntemi ortaya çıkıyor). Gasp.

Adliye kayıtlarını aktarsam sayfa yetmez.

Karakollara başvuranların ifadelerini aktarsam yine sayfa yetmez.

Halimiz bu.

Konya da evinin veya iş yerinin önünde parkta duran araç bir bakmışsın İstanbul da bir köprüden geçmiş ve geçiş ücreti isteniyor.

Uğraşıyorsun karşına muhatap bulamıyorsun.

Sosyal Medya da satılık bir ürün reklamı yapıyor. Talipli olanı da telefon konuşmaları ve WhatsApp yazışmaları ile güvenli bir esnaf gibi kandırıyor.

Sonrası malum.

Göndereceği ürün için bankadaki hesabına parayı yatırtıyor. Hızla parayı ATM den çektikten sonra hem 5 dakika içerisinde cep telefon numarasını “ ……. kayıtlı böyle bir numara yok” haline getiriyor, hem de başka mecralarda aynı yöntemi devam ettirmeye çalışıyor.

Milletin canı yanıyor.

Efendim çok uyarıyoruz ama neden tuzağa düşüyorsunuz?

Alış veriş siteleri hayatın gerçeği haline getirildi. Ama dolandırıcılığın cezası ağır olsa kimse bu yola tevessül edemez.Artık bu dolandırıcılara terörle mücadele kadar önem verilmeli.

Devlet niye var.?

İçişleri Bakanlığı niye var?

Jandarma Teşkilatı, Adliyeler niye var?

Hakimler Savcılar niye var.

Dolandırıcılar cirit atıyor. Eğer dolandırıcı karakola müracaattan kısa zaman sonra yakalansın ve ağır ceza alsın bu iş Türkiye de biter.

Bunlarında inlerine girilmesi lazım.

Hem de hiç vakit kaybetmeden.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet TURAN Arşivi