HALİT USTAOĞLU

Eşim Mustafa Bican'ın ablası, Fadime Bican Ustaoğlu Görümcemin eşi, çok değerli eniştem Halit USTAOĞLU (1941-2021), Kurban Bayramının 1. günü (20 Temmuz 2021 salı) Kalp Krizi sonucu malesef bizlere veda etti.

Kızı Durdane Ustaoğlu Aydın'ın, Almanyadan geldiği gün KONYA-Seydişehir-Taraşçı Mahallesinde 22 Temmuz 2021 Perşembe dualarla toprağa yerleştirildi.

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Nur içinde uyusun inşallah.

BİCAN ve USTAOĞLU Ailesinin biyolojik kollarına başsağlığı diliyorum.

ÖLÜM Kaçınılmaz acı bir gerçek. Haber vermeden, davet edilmeden, kapıyı çalmadan gelen ölümün saati yok. Son görüş, son sarılış...

Saatler sonra, ona değilde artık toprağına dokunmaktır. Toprak aldığını geri vermiyor. Beklemediğin bir anda gelen acıya sabrederken metanetli olmak çok zor. Geçmiş aslında geçmiyor. Hep bir köşede yerinden çıkmak için bekliyor.

ALLAH'ım, biz bilemiyoruz. Zamanı ve sözleri dikkatli kullanmalı. İkisi de geri alınmıyor. Allah'ım, bizlere doğru zamanda, doğru yerde, doğru kapıları açmayı nasip eyle. Sevdiklerimizin kıymetini bilmeli.

Zaman, alışmayı öğretiyor. Unutmayı asla. Ayrılığın gölgesi ağır, taşıyamıyoruz. Yanımızdayken sımsıkı sarılmamışsak, üzüntümüz katlanıyor.

Dilimizin dertli söyleyişini kalem yazıyor. İhtiyaçlar ve isteklerimizin son bulacağı ölüme iyi ameller yaparak hazırlanmalı. Dayanılması zor acılara önce ağlarız, Hıçkırıklar arka arkaya sıralanır. Gözyaşları sel olur.

Zaman geçer, aylar yıllar geçer özleriz. Yüreğimiz hep sızlar. Anlatmak isteriz özlemini... O özlemi anlatacak kelime yoktur. Düğüm olur yutkunuruz geçsin diye geçmez...

Halit USTAOĞLU, eniştem 30 yılın üzerinde Almanya'da yaşadı. Çok becerikli,  düzenli, yardımsever, çalışkan, saygılı bir insandı...

Hepimizin çok sevdiği eniştemizi hep dualarla anacağız.

ÖLÜM bir köprü. Dostu dosta kavuşturur. Herkesin bir derdi var. Her derdin bir acısı var. Acılara katlanma çabası çok zor. Sevmek kadar sevilmekte bir acının yara bandıdır.

Hayatta çoğu şeyleri unutabiliriz. Ama, sevenleri, yardım edenleri, zor günümüzde yanımızda olanları, acımızı paylaşanları asla unutmuyoruz.

DUA yürekten koparmış. Bayram gününde çok kıymetli zamanınızdan vakit ayırarak başsağlığı mesajlarınız, acımızı paylaşmanız, bizleri çok duygulandırdı ve gururlandırdı. Teşekkürler.

Ellerinize yüreğinize sağlık. Güzel yüreğiniz dert görmesin.

Sağlıklı günleriniz olsun...

SAYGILARIMLA...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mebruke BİCAN Arşivi

SEVGİ

28 Şubat 2024 Çarşamba 22:17