Halk Eğitim kursları yeniden açıldı

Halk Eğitim kursları yeniden açıldı
Sarayönü Halk Eğitim Merkezinde, kademeli normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber yüz yüze eğitime yeniden başlandı.Sarayönü Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Ali Bozkurt, Sarayönü Halk Eğitim Merkezinde verilen tüm...

Sarayönü Halk Eğitim Merkezinde, kademeli normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber yüz yüze eğitime yeniden başlandı.

Sarayönü Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Ali Bozkurt, Sarayönü Halk Eğitim Merkezinde verilen tüm kurslarda, hafta içinde yüz yüze eğitime başladıklarını bildirdi.

Ülke genelindeki Covid-19 vakalarının azaltılması ve salgınla mücadele kapsamında kademeli normalleşme döneminin başlatıldığını hatırlatan Bozkurt, Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda hayat boyu öğrenme kurumlarında verilen hijyen eğitimi, üretim ve istihdama yönelik kurs faaliyetlerinin yüz yüze eğitim şeklinde devam etmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Sarayönü Halk Eğitimi Merkezi’ne atandıktan sonra kurs çeşitliliği yelpazesini pandemiye rağmen arttıran kurum müdürü Ali Bozkurt bu seferde ilçemize farklı kurslarla hizmet vermeye devam ediyor. Haziran ve Temmuz aylarında açmayı planladığı Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitici eğitmenliği, Akıl ve zeka oyunları Eğitici eğitmenliği, bağlama kursu ve arıcılık kursları ile hizmet vereceklerini belirtti. Bu kursların kaçırılmaması gerektiğine inanan kurum müdürü Ali BOZKURT hizmetlerin, kurs çeşitliliğinin artarak devam edeceğini belirtti.

Bu kurslar sayesinde Çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan ilçemize arıcılık kursları ile farklı bir istihdam ve hobi alanı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Bozkurt, Bağlama ve okçuluk kurslarının ise Sarayönülü vatandaşlarımızın sosyalleşebilmeleri adına bir fırsat olduğunu belirtti.