Halk pazarı tekrar Cuma'ya alındı

Halk pazarı tekrar Cuma'ya alındı
Sarayönü'nde halk pazarı gününde yeniden düzenlemeye gidildi. Daha önce Sarayönü Belediye Meclisi tarafından Cuma gününden Çarşamba gününe alınan halk pazarı, yeniden Cuma gününe çekildi. Çarşı ve pazar esnafların yoğun...

Sarayönü'nde halk pazarı gününde yeniden düzenlemeye gidildi. Daha önce Sarayönü Belediye Meclisi tarafından Cuma gününden Çarşamba gününe alınan halk pazarı, yeniden Cuma gününe çekildi. Çarşı ve pazar esnafların yoğun talebi doğrultusunda Belediye Meclisinde yeniden gündeme alınan halk pazarının günü, Eylül ayı toplantısında karara bağlandı. Rahat ibadet  ve Çarşamba ile Cuma olmak üzere haftanın iki gününü hareketlendirme amacıyla yapılan bu düzenleme sona erdi. 15 ay boyunca Çarşamba günü kurulan halk pazarı önümüzdeki haftadan itibaren yeniden Cuma günü kurulmaya başlayacak. Geçmişte benzer bir uygulama ile halk pazarının günü Pazar gününe çekilmiş ama başarılı olamadığı için yeniden Cuma gününe alınmıştı.

Sarayönü Belediye Meclisi tarafından daha önce Çarşamba gününe alınan halk pazarı, esnafların yoğun talebi nedeniyle yeniden Cuma gününe alındı.

Sarayönü Belediye Meclisinin kararı ile geçtiğimiz yıl haziran ayında halk pazarının kurulacağı gün Cuma'dan Çarşamba'ya alınmıştı. Vatandaşların ve esnafların Cuma günü ibadetini daha rahat yapması ve ilçenin hareketli gün sayısının ikiye çıkarılması amacıyla yapılan değişiklik, ilçede 15 ay boyunca uygulandı. Bu süre içerisinde uygulamayı doğru bulanlar da oldu, eleştirenlerde. Genel olarak vatandaşlar Çarşamba günü daha rahat alışveriş yapabildikleri için memnun olurken, çarşı esnafı ve pazar esnafı çevre köylerden gelen müşteri sayısında düşüş yaşandığı iddiasıyla uygulamayı eleştirdi.

Esnafların halk pazarı gününün tekrar Cuma'ya alınması konusunda yoğun talebi neticesinde konu Eylül ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda gündeme alındı. Görüşmeler neticesinde halk pazarının günü yeniden Cuma olarak belirlendi. Geçmiş dönemlerde yine halk pazarının günü Pazar gününe alınmış ve bir süre uygulandıktan sonra görülen lüzum üzerine yeniden Cuma'ya çekilmişti.

Bir hafta sonra uygulanacak

Sarayönü Belediye Meclisi tarafından kararın alınmasının ardından yeni uygulamanın bir hafta sonra başlamasına karar verildi. Bu hafta yine Çarşamba günü (yarın), kurulacak olan halk pazarında pazar esnafına karar tebliğ edilecek. Bir sonraki hafta Çarşamba günü halk pazarı kurulmayacak. Onun yerine, esnaflar tezgahlarını Cuma günü kuracak.