Halk pazarında koronavirüs tedbirleri

Halk pazarında koronavirüs tedbirleri
Sarayönü Belediyesi, kısa sürede tüm dünyayı saran koronavirüs ile (Covid-19) mücadele kapsamında çalışmalarını artırarak sürdürüyor.Pazar satışlarıyla ilgili alınan tedbirler kapsamında gıda ürünleri dışında zücaciye,...

Sarayönü Belediyesi, kısa sürede tüm dünyayı saran koronavirüs ile (Covid-19) mücadele kapsamında çalışmalarını artırarak sürdürüyor.

Pazar satışlarıyla ilgili alınan tedbirler kapsamında gıda ürünleri dışında zücaciye, giyim ve hırdavat tezgahlarının ikinci bir karara kadar kurulmamasına karar verildi. Sadece zorunlu tüketim ürünlerinin yer aldığı tezgahların kurulduğu Pazar yerinde, tedbirler kapsamında Pazar esnafı hijyen kurallarına uymaya azami özen gösterirken müşterilerin ürün seçmesine izin verilmedi. Bunun yanında alışverişe gelen birçok vatandaşın sosyal mesafe kuralına uymaması dikkat çekti.

Sarayönü Belediyesi Zabıta Ekipleri, tüm dünyayı tehdit eden yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ilçedeki pazar yerinde incelemelerde bulundu. Sadece meyve ve sebze ürünlerinin satışına izin verilirken, sebze ve meyvelerin tüketicilere seçtirilmeden, satıcılara gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satılması konusunda ve tezgahlarda satılan ürünlere dokunulmaması konusunda uyarılarda bulunuldu.