Halkımız gereken dersi verecek

Halkımız gereken dersi verecek
Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya alınan erken seçim kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeşilkaya, “tek adam rejimi kurmaya çalışanlara da, onlara ortaklık yapanlara da halkımız 24 Haziran’da...

Cumhuriyet Halk Partisi Sarayönü İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya alınan erken seçim kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeşilkaya, “tek adam rejimi kurmaya çalışanlara da, onlara ortaklık yapanlara da halkımız 24 Haziran’da gereken dersi verecektir.” ifadesini kullandı.

Tükenmişliğin pençesinde iktidarın kurtuluşu olağanüstü koşullar altında gidilecek bir seçimde aradığını belirten Bayram Yeşilkaya, yaptığı açıklamada, "İster erken seçim deyin ister baskın seçim deyin alınan seçim kararı iktidarın tükenmişliğinin, ülkeyi yönetemiyor olmasının bir itirafıdır. OHAL şartları altında olsa da baskın bir tarih belirlense de seçmenimizin ekonomik gidişatını ve adaletin terazisini çok yakından takip ettiğini bilmekteyiz. O nedenle millet, 16 Nisan 2017’de yarım kalan ve sabote edilen Referandumun cevabını 24 Haziran 2018 seçimlerinde sandıkta verecektir." dedi.

AKP'nin 16 yıllık iktidarında Türkiye’nin sorunlardan başını alamadığını vurgulayan Başkan

"Başarısızlıklarını ilan ettiler"

Yeşilkaya, “Kutuplaşma has safhada, hayat pahalılığı, işsizlik ve yüksek petrol, dolar fiyatlarına her gün değer kaybeden TL’yi de eklersek üstüne ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan AKP hükümeti sorumludur. Ekonominin içinde bulunduğu durumu halkımız sofrasına bakarak ölçsün. 16 yıllık iktidarını yok sayarak hala sistemden şikayet ediyor olması başarısızlıklarının ilanıdır. CHP olarak bizler için sürpriz olmayan malumun ilanı erken seçimlere bizler çok önceden hazırlıklarımıza başlamıştık. Süreci kısa tutarak muhalefete yaşam hakkı tanımayan bu açıklama bizleri daha da kamçılamıştır. Cumhurbaşkanı adayımızın belirlenmesi süreci ile sahalarda çalışmalarımıza daha da ivme kazandıracağız. Bu seçimler sıradan seçimler değil bunun farkındayız.” şeklinde konuştu.

"Kazanamayacaklar"

Yeşilkaya sözlerine şöyle son verdi: "Cumhuriyet Halk Partisi’nin elde edeceği başarıdan korkup genel iktidara giden yolun yerel iktidardan geçtiğini gören iktidar ve ortağı erken seçim için düğmeye basmıştır. Ne yaparlarsa yapsınlar kazanamayacaklardır. Ohal yetkileriyle fiili olarak uygulanan ve resmi olarak da uygulanmak istenen tek adam rejimine geçit verilmeyecektir.”