Hamura ekleyin kekin kabarmasını sağlıyor! Tek hamlede yapabilirsiniz... Pastane usulü kekin sırrıymış

Hamura ekleyin kekin kabarmasını sağlıyor! Tek hamlede yapabilirsiniz... Pastane usulü kekin sırrıymış
Pastane usulü **kek** pişirmek için işte bilmeniz gereken **tarif**

Üzümlü kek yapmak isteyenler için, iç malzemenin kekin altına çökmemesi için önemli bir detayı paylaşmak istiyoruz. Kekinizi sütle yaparsanız, daha yumuşak ve süngerimsi bir dokuya sahip olacaktır. Bu tarifi kullanarak pastane kalitesinde bir üzümlü ve fındıklı kek yapabilirsiniz.

Üzümlü kek tarifimize geçmeden önce, bazı püf noktalarını da sizinle paylaşmak istiyoruz. İlk olarak, malzemelerin miktarını arttırarak kek kalıbından daha büyük bir borcamda da pişirebilirsiniz. Böylece, daha fazla kişiye yetecek bir kek elde edebilirsiniz.

ÜZÜMLÜ KEK TARİFİ

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı kuru üzüm

1 su bardağı file fındık

1 portakal rendesi

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

hq720.jpg

hq720.jpg

ÜZÜMLÜ KEK NASIL YAPILIR ?

Yumurtaların sarısı ve beyazlarını ayırın, beyazı ayrı bir kapta yüksek devirde blendır ile köpürene kadar çırpın. Sarısını yumurta ile çırpın ve içine süt, sıvı yağ ve portakal kabuğunu ekleyin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek bu karışıma ekleyin. Son olarak una buladığınız kuru üzüm, file fındığın yarısı ve köpürmüş yumurta beyazını spatula yardımı ile kek harcına katıp karıştırın. Hafif hareketlerle karıştırın ki kekiniz süngerimsi kıvam alsın. Kek kalıbını yağlayıp az miktarda kek harcından dökün üzerine kalan file fındıklarından serpin. Tekrar harç ve tekrar fındık koyun. 200 derecelik fırında kekin içi pişene dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen kekinizi soğumaya bırakın, ardından dilimleyip servis edin. Afiyet olsun...

Kaynak:HABER MERKEZİ