HAMZA DAĞ VE UĞUR BAŞKAN

Ak Parti İl Teşkilatı geleneksel hale getirdiği basın buluşmalarını devam ettiriyor. Genel Başkan Yardımcısı Medya ve Tanıtım Başkanı İzmir Milletvekili Hamza Dağ buluşmanın konuğuydu.

İl Başkanı Hasan Angı moderatörlüğünde yapılan program sohbet havasında başladı. Önce toplantıya katılan basın mensuplarının soruları alındı. Ardından tek tek cevaplar sıralandı.

Bende; “Özellikle son üç yılda başta demir ve çimento olmak üzere inşaat malzemelerinin aşırı fiyat artışının dar gelirliye konut üreten TOKİ olmak üzere bu sektörü çok olumsuz etkilediğini, yem fiyatları artışının da önlemez bir hal almasının hayvancılığın geleceğini tehdit ettiğini. Piyasada yaşanan aşırı fiyat artışına çözüm öneriniz nedir” diye sordum.

Çünkü TOKİ bugüne kadar hiçbir iktidarın cesaret edemediği milyonlarca konutu çok uygun fiyata, tabiri caizse kira öder gibi ödemeyle kısa sürede yapıp vatandaşa teslim ediyor.

İnşaat malzemelerinde fiyat artışı sanki TOKİ’ye karşı mücadele gibi görünüyor. Ya da ‘dar gelirli ev sahibi olmasın’ diyor.

Yem fiyatlarının artışı da hoş değil.

Hamza Dağ, alınan tedbirlerle enflasyonun aşağı yönde seyretmesinin başlayacağını ve bu fiyat artışlarının da böylece önüne geçileceğini, besicilere de TMO aracılığıyla arpa desteği verildiğini anlattı.

Ak Parti icraatlarını anlatamıyor mu şeklindeki bir soruya da şöyle cevap verdi.

“AK Parti yaptığı icraatları iyi anlatıyor ve çok büyük hizmetler yapıyor. Milletimiz de bunun karşılığını AK Parti'yi girdiği 15 seçimde birinci parti yaparak, iktidarı verdi. Eğer biz kendimizi anlatamamış olsaydık, bu seçimleri kazanamamış olmamız lazımdı. Anlatım konusunda bir mecrayı değil, her mecrayı kullanmamız lazım ve kullanıyoruz. Bugüne kadar ilkeli ve hakikatli siyaset yaptık, bundan sonra da aynı şekilde yapacağız."

Hamza Dağ’ın ana muhalefetle ilgili eleştirileri de yalan bilgileri kamuoyu ile paylaşmalarına yönelikti.

Güzel başlayan program, güzel bir fotoğraf karesi ile son buldu.

Program da Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da vardı. Başkan Altay’ın bir süredir diyet yaptığını duymuştum. Ama yemekli bir toplantı da karşılaşmadığım için bu bilgi benim için sadece duyumdu.

Hamza Dağ’ın katıldığı akşam yapılan ‘Basın buluşması’ toplantısı yemekli olunca bir gözümü başkan Altay’ı takibe ayırdım.

Yemek ikramında ilk gelen bamya çorbasını içti. Ardından salatayı zamana yayarak tüketmeye çalıştı. Menüde olan su böreği, yaprak sarması ve tandır kebabı ikramlarını almadı.

‘Öğle yemeğinde fazla mı kaçırdı’ diye günün içinde birlikte olduğu çalışma ekibine sordum. Onlar da ‘Hayır’ cevabını verince diyet duyumu gözle gördüğüm uygulamaya dönüştü.

Şimdi, Uğur başkanla yemekli programlara gidip gitmeme konusunda kararsızım.

Uğur başkan boyu uzun olduğu için kilosunu kontrol ediyordur.

Biz ne yapalım…

Pandemiden yeni çıktık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ahmet TURAN Arşivi