Harman döneminde yangınlar arttı

Harman döneminde yangınlar arttı
Sarayönü'nde yılın en sıcak günlerinin yaşandığı harman döneminde kurumuş otlar, anızlar ve ekili tarlalarda çıkan yangınlarda artış meydana geldi.Bir hafta içerisinde ondan fazla yangın meydana gelirken, itfaiye ekipleri...

Sarayönü'nde yılın en sıcak günlerinin yaşandığı harman döneminde kurumuş otlar, anızlar ve ekili tarlalarda çıkan yangınlarda artış meydana geldi.

Bir hafta içerisinde ondan fazla yangın meydana gelirken, itfaiye ekipleri gece gündüz demeden seferber oldu. Yenicekaya mahallesinde çıkan balya yangınında 100 civarında balya ve sulama boruları yandı. Başhüyük yolu üzerinde şarampolde başlayan ot yangını ekili tarlalara sıçramadan söndürüldü. Yine Başhüyük mahallesinde iki farklı su kuyusu çevresinde çıkan ot yangınlarında, yangın tarlalara sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. İnli mahallesinde bir oy yangını meydana geldi. Karatepe mahallesinde bir anız yangını meydana geldi.

Sarayönü çıkışında tarlaların içerisinde bulunan bir bahçede çıkan yangın ekili tarlalara da sıçradı. Mehmet Turan ve Zekeriya Çiftçi'ye ait ekili tarlaların yanı sıra anız olan bir tarla yandı. Kepçe ve greyderlerin yardımları ile güçlükle söndürülebilen yangında 7 dönümlük bir alan yandı.

Değirmenli mahallesinde bir bahçede çıkan yangın neticesinde bahçe ve içerisinde bulunan ağaçlar yandı. Aynı saatlerde Evcekaya mevkiinde Mehmet Sertdemir'e ait ekili bir tarlada çıkan yangında 5 dönüm ekili alan yandı.