Haşere ilaçlaması yapılıyor

Haşere ilaçlaması yapılıyor
Sarayönü Belediyesi’ne bağlı ilaçlama ekipleri havaların ısınması ve yağışların azalmasıyla birlikte Sarayönü merkez ile birlikte yeni bağlanan 18 mahallede haşere ile mücadele çalışması yapıyor.Konuyla ilgili Sarayönü...

Sarayönü Belediyesi’ne bağlı ilaçlama ekipleri havaların ısınması ve yağışların azalmasıyla birlikte Sarayönü merkez ile birlikte yeni bağlanan 18 mahallede haşere ile mücadele çalışması yapıyor.

Konuyla ilgili Sarayönü Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, yapılan saha çalışması sonucu mahalle büyüklükleri göz önüne alınarak ilaçlama hizmetinin sezon boyu sürdürüleceği ifade edildi.

İlaçlama çalışmalarının ULV makinesi bulunan tam teçhizatlı araçlarla 3 ekip tarafından gerçekleştirildiği vurgulanan açıklamada, “Karasinek ve sivrisinek mücadelesi kapsamında ilaçlamalarımız özellikle haşerelerin aktif olduğu Haziran-Ekim ayları arasında, yapılmaktadır. Ramazan ayı içerisinde olduğumuz için ilaçlama çalışmaları gece yürütülmektedir. Vatandaşlarımızın belediyelerin haşere ile mücadele çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla gıda artıklarını poşetlemeden atmamaları, çevre temizliğine dikkat etmeleri, çöplerini poşetlemeleri ve çöp konteynırlarına koyarak açıkta bırakmamaları gerekmektedir. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın ise gübrelerini periyodik olarak ilaçlayarak haşerelerin üremesine meydan vermemeleri büyük önem arz etmektedir” denildi.