Haşerelerle mücadele ediliyor

Haşerelerle mücadele ediliyor
Sarayönü Belediyesi ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte insan sağlığını tehdit eden haşerelerle mücadele etmek üzere başlattığı ilaçlama çalışmasını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.Sarayönü Belediye Başkanı...

Sarayönü Belediyesi ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte insan sağlığını tehdit eden haşerelerle mücadele etmek üzere başlattığı ilaçlama çalışmasını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, Belediye ekiplerinin sivrisinek ve karasineklerde larva döneminin gelmesi nedeniyle ilaçlama çalışmalarına başladığını kaydetti. Solak, yaz aylarında sivrisinek, sinek ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi açısından erken dönemde yapılan larva mücadelesi son derece önemli olduğunu belirtti. Haşereyle mücadelede kullanılan ilaçların insana ve çevreye zarar vermeyecek nitelikte olduğunu belirten Solak, şunları kaydetti:

“Dere, su birikintileri, su kanalları, atıkların bulunduğu bölgeler gibi haşere üreme alanlarının bulunduğu yerlerde periyodik olarak larva ile mücadele çalışması yapılmaktadır. İlaçlama işlemlerimiz tamamen biyolojik ilaçlarla yapılarak karasinek ve sivrisinek üremesinin önüne geçilmektedir. Yaz aylarında haşere açısından rahat olmak için vatandaşlarımızın evsel atıklarını, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapan hayvan sahiplerinin gübre atıklarını gelişigüzel kontrolsüz bir şekilde etrafa atmamalarını rica ediyoruz. İlaçlama çalışmalarımız sezon boyunca devam edecektir” dedi.