Hastane doğalgaza geçti

Hastane doğalgaza geçti
Sarayönü Devlet Hastanesi’nde uzun yıllardan bu yana fueloil ile çalışan ısıtma sistemi değiştirilirken, gerçekleştirilen doğalgaz dönüşümü ilçenin havasına olumlu şekilde etki edecek.Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi...

Sarayönü Devlet Hastanesi’nde uzun yıllardan bu yana fueloil ile çalışan ısıtma sistemi değiştirilirken, gerçekleştirilen doğalgaz dönüşümü ilçenin havasına olumlu şekilde etki edecek.

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, yaptığı açıklamada, “Hastanemizde yıllık 30-35 ton fueloil yakıyorduk. Bu çok ciddi bir rakam. Fueloil çevreyi en çok tehdit eden yakıt türü. Kömürden daha çok atığı var. Fueloil yakan nadir kurumlardan bir tanesiydik. Yakıt bulmakta bile büyük sıkıntı buluyorduk. Geçtiğimiz günlerde hastanemizin doğalgaz dönüşümü başlatıldı. Doğalgaz dönüşümü ile yakıttan yüzde 50 tasarruf sağlayacağız. Ayrıca ilçemizin havasına olumsuz bir etkimiz olmayacak.” dedi.

Bu kış Sarayönü Devlet Hastanesi’nin doğalgaz ile ısınacağını kaydeden Uzunay, “Bu hastanemizin bütçesi be ilçemizin havası için çok güzel bir şey. Toplum Sağlığı Merkezi ve Aile Sağlık Merkezi’nin de dönüşümü yapılıyor. Konya İl Sağlık Müdürlüğümüzün yaptığı ihale ile bu çalışmalar gerçekleştiriliyor. Konya İl Sağlık Müdürümüze buradan çok teşekkür ediyoruz. Bu dönüşümle yıllık 70-100 bin lira arasında tasarruf sağlayacağız. Yapacağımız tasarrufla hastanemizin çeşitli ihtiyaçlarını giderebileceğiz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Hastanenin yüzü yenileniyor

Hastanenin fiziki görünümüyle ilgili de çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Uzunay, şöyle konuştu: “Hastanemizin boya badanası yapılyıro. Bekleme koltuklarımız çok eskimişti. Onları yeniden kaplattık. Güzel geri dönüşler alıyoruz. İnsanlarımız burada saatlerde beklemek durumunda kalabiliyor. Hastalarımız memnuniyetini dile getiriyor.”