Hastane laboratuarında önemli yenilik

Hastane laboratuarında önemli yenilik
Sarayönü Devlet Hastanesi'nin tetkik laboratuarında kan tahlillerini gerçekleştiren biyokimya makinesi yenilendi.Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, yaptığı açıklamada, "sıfır olarak gelen yeni cihazımız saatte...

Sarayönü Devlet Hastanesi'nin tetkik laboratuarında kan tahlillerini gerçekleştiren biyokimya makinesi yenilendi.

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, yaptığı açıklamada, "sıfır olarak gelen yeni cihazımız saatte 800 test çalışabilen bir cihaz. Hastane kapasitemizin çok ötesinde büyük bir hastaneyi idare edebilecek bir cihaz. Konya İl Sağlık Müdürlüğümüzün gerçekleştirdiği ihale ile alındı." dedi.

Yeni biyokimya makinesinin üst seviyede bir güvenilirliğe sahip olduğunu kaydeden Uzunay, "Cihazımızın yazılım destekli olmasından dolayı uzaktan bağlantı ile parametre kontrolleri sürekli rutin olarak yapılabilecek. Bu da ölçümlerin güvenilirliğini en üst seviyeye taşıyacak. Ayrıca cihazın güvenilirliğini ölçek için belli periyotlarla yurt dışında akredite edilmiş laboratuarlarda  ölçümler yapılarak kontroller sağlanacak. Artık cihazdan kaynaklı bir tetkik değer hatası yaşama gibi bir endişemiz kalmadı. Yeni biyokimya makinemiz ile daha hassas kan tahlilleri yapabileceğiz. Bu şekilde sağlık hizmetleri noktasında seviyeyi daha üst noktalara taşıyacağız." şeklinde konuştu.