Hastaneden diyabet taramasına davet

Hastaneden diyabet taramasına davet
Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, diyabetle mücadele kapsamında tüm vatandaşları mesai saatleri içerisinde dahiliye polikliniklerine başvurarak diyabet taraması yaptırmaya davet etti. Diyabet hastalığının...

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, diyabetle mücadele kapsamında tüm vatandaşları mesai saatleri içerisinde dahiliye polikliniklerine başvurarak diyabet taraması yaptırmaya davet etti. Diyabet hastalığının erken dönemde teşhis edilmesiyle ilerlemesinin önüne geçilebileceğini kaydeden Uzunay, ailelerin de bu konuda destekçi olması gerektiğini söyledi.

Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, tüm vatandaşları mesai saatleri içinde dahiliye polikliniklerine başvurarak diyabet taraması yaptırmaya davet etti.

Uzunay, yaptığı açıklamada, “Hastanemiz tarafından Kasım ayında Diyabet Tarama Projesi yürütülecek olup tüm vatandaşlarımız MHRS ya da 182’den randevu alarak aç karna hastanemiz Dahiliye Uzmanları Dr. Melek Çağlayan ve Dr. Fethi Yönet’e müracaat edebilirler.” dedi.

Diyabet herkesi ilgilendirir

Diyabetin yaygın ve insan hayatını bir hayli olumsuz etkileyen bir rahatsızlık olduğunu kaydeden Uzunay, “Hala diyabetle yaşayan 2 kişiden 1 ‘i tanı almamıştır ve bu bireylerin çoğu Tip 2 diyabetlidir. Diyabetin komplikasyonlarını önlemek ve sağlıklı sonuçlara ulaşmak için erken tanı ve tedavi önemlidir. Tüm aileler diyabet hastalığından potansiyel olarak etkilenmektedir ve bu nedenle her tür diyabet için belirti, semptom ve risk faktörleri hakkında farkındalık erken teşhis etmede hayati öneme sahiptir.” şeklinde konuştu.

Aile bireyleri duyarlı olmalı

Uzunay, tüm ailenin diyabet hastasına destek olması ve diyabet hastası bulunan bir evde mümkünse tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Diyabet bakımında aile desteğinin, diyabetli insanlar için sağlık sonuçlarının iyileştirilmesinde önemli bir etkiye sahip olduğu kanıtlanmıştır. Bu nedenle diyabetli bireyler ve aileleri için yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilecek bu hastalığın duygusal yöndeki olumsuz etkisini azaltmak amacıyla sürekli diyabet tedavisi ve desteğinin erişilebilir olması önemlidir.”