Dolar 19,9939
Euro 21,4973
Altın 1.248,30
BİST 4.580,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Konya 23°C
Az Bulutlu
Konya
23°C
Az Bulutlu
Sal 23°C
Çar 25°C
Per 25°C
Cum 26°C

Hatay’daki ‘Konya Konteyner Kent’in 2. etabında çalışmalar devam ediyor

Hatay’daki ‘Konya Konteyner Kent’in 2. etabında çalışmalar devam ediyor
13 Nisan 2023 14:20
A+
A-

Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da evlerini kaybeden depremzedelerin barınma sorununa katkıda bulunmak için yapımını sürdürdüğü konteyner kentleri tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor.




Belediyeden yapılan yazılı açıklamada ifadesine yer verilen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 6 Şubat’tan bugüne kadar Hatay’da yaraları sarmak için her türlü insani ihtiyacı gidermek adına canla başla çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Altay, depremde evlerini kaybeden Hataylıların barınma sorununa katkıda bulunmak için iki etaptan oluşan konteyner kentleri hayata geçirdiklerini anımsatarak, şunları kaydetti: “Konya Sanayi Odamız, Ticaret Odamız, Ticaret Borsamız ile Selçuklu, Meram ve Karatay belediyelerimizle Antakya’da hayata geçirdiğimiz 1. etap konteyner kenti tamamlayarak AFAD koordinasyonunda afetzede vatandaşlarımızı yerleştirdik. Yine Antakya’daki 2. etap konteyner kentte de çalışmalar hızla devam ediyor. İkinci etapta şu ana 258 konteyner geldi. Bir yandan altyapı çalışmaları, bir yandan da konteynerlerimizin yerleşimi devam ediyor.




Depremzedeleri en kısa zamanda geçici meskenlerine taşımak için gece gündüz demeden çalıştıklarını aktaran Altay, iki etapta 1000 aileye hizmet verecek Konya Konteyner Kenti’nin hayırlı olmasını diledi. (AA)
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.