Hatıp mahallesinde neler oluyor?

Hatıp mahallesinde neler oluyor?
Sarayönü'nün Hatıp mahallesinde son haftalarda çıkan yangınlar gözlerin bu mahalleye çevrilmesine neden oldu. Belli aralıklarla, genellikle akşam saatlerinde çıkan yangınlar kundaklama ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor.Hatıp...

Sarayönü'nün Hatıp mahallesinde son haftalarda çıkan yangınlar gözlerin bu mahalleye çevrilmesine neden oldu. Belli aralıklarla, genellikle akşam saatlerinde çıkan yangınlar kundaklama ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor.

Hatıp mahallesinde son haftalarda çıkan balya yangınları büyük dikkat çekti. Farklı hayvancılık işletmelerine ait balyalar kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yakılara işletmeler büyük zararlara uğratıldı. İlk başlarda tesadüf olarak değerlendirilen yangınların ardı kesilmeyince kundaklama sonucunda yangınların çıktığı şüphesi güçlendi. Devam eden soruşturmalar neticesinde henüz bir sonuca ulaşılamadı. On beş gün içerisinde beş üreticinin balyaları ve botanik parkta bulunan bir ahşap kulübe yandı. Mahallede korkan diğer üreticiler balyalarını evlerine çekse de yine de tedirgin.

"Kundaklama olduğu kesin"

Balyaları yanan hayvancılık işletmelerinden birinin sahibi olan Şemsettin Karaca, yaptığı açıklamada, "Hatıp mahallesinde hayvancılık yapıyorum. Geçen Cuma akşamı 760 adet balyam yandı. Daha doğrusu yakıldı. Çünkü sadece benim balyam yanmadı. Bizim orda Halil Küçüktaşkapu, Ceylani Orgun, Cengiz Bingöl ve Ramazan Dikmen olmak üzere 5 kişinin balyası yandı. Birde botanik parkın içinde bulunan bir kulübe yandı. Bunlar tesadüf değil. Birisi kundaklama yapıyor. Bunu kim yapıyor, neden yapıyor bilemiyoruz. Hadi mesela benim düşmanım var ya da bir başkasının düşmanı var. Bizim hepimizin mi düşmanı var? Yada hepimizin düşmanı aynı mı? Samancılar, balyacılar yaktı desek başka mahallelerde neden yanmıyor. Ortada bir sabotaj olduğu kesin. Bu olayların bir an önce aydınlatılması tek isteğimiz. Herkes tedirgin bir şekilde acaba bugünde benim samanım, balyam mı yanacak diye bekliyor. Zararımız çok büyük. Nasıl altından kalkacağız bilemiyoruz. Yaz dönemi olsa yine bir çaresine bakardık ama şimdi biz bir kış hayvanımıza yedirecek balyayı nereden bulacağız." dedi.