Hatunsaray’da yağmur duası yapıldı

Hatunsaray’da yağmur duası yapıldı
Toprağın suya hasret kaldığı bu dönemde beklenen yağışların düşmesi için Hatunsaray Mahallesi'nde yağmur duasına çıkıldı.

Ülkemizde ve bölgemizde yaşanan kuraklık nedeniyle rahmet ve bereket için eller semaya açılıyor. Konya Hatunsaray Mahallesi'nde rahmet ve bereketin biran önce düşmesi için yağmur duası organize edildi.

Yağmur duasına, Konya İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Avni Böge, İl Müftülüğü Başvaizi Mehmet Erşahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Harun Öğmüş, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü Kur'an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Çiftci, Hatunsaray Camii görevlileri, mahalle sakinleri ve davetliler katıldı.

hatunsaray-mahallesinde-yagmur-duasi-yapildi-1.jpg

Kur’an-ı Kerim tilavetleri, ilahi ve kasidelerin okunduğu programda, dua öncesi İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Avni Böge ile İl Müftülüğü Başvaizi Mehmet Erşahin tarafından sabır, şükür, kanaat ve istiğfar konusunda vaaz edildi.

Konya İl Müftülüğü Başvaizi Mehmet Erşahin tarafından yapılan yağmur duası ve akabinde yemek ikramıyla program sona erdi.