Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kutlandı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kutlandı
Sarayönü’nde 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk defa kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla şehir meydanında etkinlik düzenlendi.Sarayönü...
Sarayönü’nde 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk defa kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası dolayısıyla şehir meydanında etkinlik düzenlendi.
Sarayönü Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü önderliğinde yapılan etkinlikte yıl boyunca Halk Eğitimi Merkezi’nde açılmış olan kurslarda ortaya çıkan ürünler ve kurslar tanıtıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl ilk kez 1-7 Haziran tarihleri arasından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası ilçemizde de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Sarayönü şehir meydanında düzenlenen etkinlikteHalk Eğitim Merkezi tarafından kursiyerlerin yıl boyunca yaptığı el emekleri, açılan sergiyle birlikte katılımcıların beğenisine sunuldu.

Etkinliğe Sarayönü Kaymakamı Zafer Şahin, Belediye Başkanı Nafiz Solak, bazı daire amirleri ve okul müdürleri, kurs öğretmen ve kursiyerleriyle birlikte vatandaşlar katıldı.

Sarayönü Kaymakamı Zafer Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Dünya artık bir dönüşüm çağındadır ve bugün öğrenilen bilgiler, yarın eskimektedir. Dolayısıyla bireyler kendilerini sürekli geliştirmek ve yenilemek zorundadır. İşte toplumdaki bu ihtiyacı yetişkin eğitimi veren kurumlar yerine getirmektedir. Ders programlarımız sürekli yenilenmekte, güncellenmektedir. Sosyalleşmek ve kendine bir hobi edinmek isteyen yetişkinler de hayat boyu öğrenme kurumlarına başvurabilirler.

Örgün eğitimdeki öğrenci ve velilere yönelik kursların da varlığı bizleri mutlu etmektedir. Bugün Türkiye’ye yön veren yetişkin insanlarımızın kendilerini geliştirmelerinde önemli bir görev üstlenen hayat boyu öğrenme kurumlarının anlamı ve değeri gün geçtikçe artmaktadır.”

Etkinlik karate takımının gösterisiyle devam etti.

Programın sonunda, protokol üyeleri, Halk Eğitimi Merkezi kurs eğitmenleri ve kursiyerler tarafından yıl boyunca yapılan eserlerin beğeniye sunulduğu el sanatları sergisini gezdi. Kaymakam Zafer Şahin, Belediye Başkanı Nafiz Solak ve protokol üyeleri, sergiyi gezerek, kurs eğitmenlerinden bilgi aldı.