Hayvan hırsızlıklarına karşı uyardı

Hayvan hırsızlıklarına karşı uyardı
Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği'nden yapılan açıklamada, hayvan üreticileri tedbirli davranmaları konusunda uyarıldı.Hayvan üreticilerinden ahır ve ağıllarına ikaz ya da kamera sistemi konulmasını isteyen emniyet, şüpheli...

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği'nden yapılan açıklamada, hayvan üreticileri tedbirli davranmaları konusunda uyarıldı.

Hayvan üreticilerinden ahır ve ağıllarına ikaz ya da kamera sistemi konulmasını isteyen emniyet, şüpheli durumlarda ise ücretsiz olan 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranabileceğini belirtti.

Hayvan sahiplerinden, hayvan barınaklarının kapısını sağlam kilit altına alması, alarm ve kamera sistemi konulmasını isteyen emniyet, hayvan hırsızlıklarının genellikle ikaz ve alarm sistemi kurulmayan ahır ve ağıllarda meydana geldiğini söyledi.

Sarayönü İlçe Emniyet Amiri Hasan Korkmaz yaptığı açıklamada, “Ağıl, çiftlik ve besihanelerin kenarlarının dikenli tel, kafes tel, çit ile çevrilmesi, giriş kapısı ve çevresine yeterli çevre aydınlatma sistemi kurulması ve geceleri bu ışıkların sürekli faal olmalarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi

Korkmaz, “Hayvan hırsızlıkları genellikle; yerleşim alanları dışındaki ahır ve ağıllar ile arazide başıboş gezen hayvanları seçmesi nedeniyle mutlaka çoban köpeği bulundurulması faydalı olacaktır. Meydana gelen hayvan hırsızlıklarının çoğunda köpeklerin zehirlendiği tespit edilmiştir. Bu nedenle ahır ve ağılların etrafı mutlaka aydınlatılmalı ve belirsiz aralıklarla kontrol edilmelidir.” dedi.

İlçe Emniyet Amirliği'nden yapılan açıklamada; vatandaşlardan, ahır ve ağılların bulunduğu alanlarda şüpheli araçlar konusunda da duyarlı olmaları istenirken, bu gibi durumlarda ücretsiz hizmet veren 112 ihbar hattına bilgi verebilecekleri kaydedildi.