Hayvan sorgulama sistemi kuruldu

Hayvan sorgulama sistemi kuruldu
Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, Kurban Rehberi ve Akıllı Telefon Uygulaması olan "HaySag" uygulamasının yayınlandığını söyledi. HaySag uygulaması sayesinde kurbanlık hayvanların hareketleri,...

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, Kurban Rehberi ve Akıllı Telefon Uygulaması olan "HaySag" uygulamasının yayınlandığını söyledi. HaySag uygulaması sayesinde kurbanlık hayvanların hareketleri, sağlık durumu, tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerine ulaşılabilecek.

Konu hakkında bilgi veren Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güngör Çiğdem, yaptığı açıklamada, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca kurbanlık hayvan alımlarında dikkat edilmesi gereken hususları içeren 'Kurban Rehberi' ve kurban afişi vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün web sayfasında yayınlanmıştır.

Bunun yanı sıra satın alınacak kurbanlık hayvanların tür, ırk, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinin sorgulanabilmesi amacıyla Bakanlığımızca

Ayrıca Bakanlığımızca yürütülen "Veteriner Hizmetleri Strateji Belgesinin Hazırlanması için Teknik Yardım Projesi" kapsamında 'HaySag – Hayvan Sağlığı ve Refahı' adıyla bir akıllı telefon uygulaması geliştirilmiş ve uygulama Android ve IOS marketlerde ücretsiz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Bu akıllı telefon uygulamasıyla hayvan hastalıkları hakkında bilgi edinilebilmekte, yayımlanan hayvan sağlığı, hayvan hareketleri ve hayvan refahı ile ilgili mevzuat takip edilebilmekte, hayvan hareketleri kontrol belgeleri görüntülenebilmekte, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların bilgileri küpe numarası ile sorgulanabilmektedir.

Xxxx