Hayvancılık destekleri arttı

Hayvancılık destekleri arttı
Büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerinin merakla beklediği hayvancılık destekleri açıklandı. Yem bitkileri desteğinde dekar başına sulu yoncaya 90, kuru yoncaya 40 lira, tek yıllık yem bitkilerine 60, silajlık sulu mısıra...

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan üreticilerinin merakla beklediği hayvancılık destekleri açıklandı. Yem bitkileri desteğinde dekar başına sulu yoncaya 90, kuru yoncaya 40 lira, tek yıllık yem bitkilerine 60, silajlık sulu mısıra 100, silajlık kuru mısıra ise 40 lira destekleme verilmesi kararlaştırıldı.

Tebliğ şartlarını sağlama kaydı ile hayvan başına Soy Kütüğü Üyesi yetiştiricilere 525 TL( Soy kütüğü farkı 175 TL), Ön Soykütüğü Üyesi Yetiştiricilere 350 TL, Döl kontrolü için 50 TL, Saf etçi ve kombine ırklarla 5 yaş üzeri sütçü ırkların etçi buzağılarına 600 TL destekleme ödemesi yapılacaktır.

Anaç koyun ve keçi için hayvan başına 25 TL destekleme ödemesi yapılacaktır. Küçükbaş soy kütüğü için anaç koyun keçilere 100 TL, Damızlık koç teke alımına 500 TL yapılacak. Çoban İstihdamı için (100 baş ve üzeri anaç sayısına sahip işletmelere) çoban çalıştıran işletme başına 5.000 TL destekleme ödemesi yapılacak.

Besilik erkek sığır için (200 başa kadar) hayvan başına 250 TL destekleme ödemesi yapılacak. Atık Desteği için Programlı aşılama çalışmaları sırasında oluşan atıklar için küçükbaş hayvan başına 150 TL, büyükbaş hayvan başına 1000 TL destekleme ödemesi yapılacak.

Hastalıktan Ari Sertifikasına sahip Süt sığırı işletmelerine hayvan başına 450 TL ve ayrıca onaylı Süt Çiftliği Sertifikasına sahip işletmelere buna ek olarak hayvan başına 100 TL destekleme ödemesi yapılacak.

Hayvan genetik kaynaklarının yerinde korunması ve geliştirilmesi amacıyla uygulanan proje kapsamındaki yetiştiricilere destekleme yapılıyor. Küçükbaş koruma projesinde hayvan başına 90 TL, Elit sürü için yavru başına 70 TL, Taban sürü için yavru başı 40 TL, damızlık erkek hayvan materyali için hayvan başı 200 TL destekleme ödemesi yapılacak.