Hayvanların korunması için 'HAYDİ' uygulaması

Hayvanların korunması için 'HAYDİ' uygulaması
İçişleri Bakanlığı çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek amacıyla Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil ihbar uygulamasını hayata geçirdi. Bu kapsamda polisler artık doğa ve hayvanları da koruyacak....

İçişleri Bakanlığı çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek amacıyla Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) mobil ihbar uygulamasını hayata geçirdi. Bu kapsamda polisler artık doğa ve hayvanları da koruyacak. Vatandaşların duyarlılığını arttırmak ve mücadeleye ortak etmek için oluşturulan uygulama üzerinde ihbar olanağı bulunuyor.

Çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önlenmesi, sorumlular hakkında Türk Ceza Kanunu, Hayvanları Koruma Kanunu, Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddeleri doğrultusunda adli ve idari işlem tesis ederek takip ve koordinasyonun sağlanması amacıyla 253 personele eğitim verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığında Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü, 81 il emniyet müdürlüğü asayiş şube müdürlükleri bünyesinde de Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği kurulmasının ardından bu alanda yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek, vatandaşların bu konuda duyarlılığını artırarak bu mücadeleye paydaş haline getirmek amacıyla Asayiş Daire Başkanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanlığının ortak yürüttüğü çalışma sonucu, HAYDİ mobil uygulaması hizmete alındı.

Cep telefonuna doğrulama kodu gelecek

Vatandaşlar, Apple Store ve Play Store üzerinden cep telefonlarına indirilebilecekleri uygulamaya T.C. kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini yazarak giriş yapabilecek.

Giriş yaptıktan sonra cep telefonuna gelen doğrulama kodunun girilmesiyle uygulama etkin hale gelecek.

Vatandaşlar, uygulama üzerinden ihbar konusuyla ilgili fotoğraf da paylaşabilecek.

Gönderilen ihbarlar, ihbarı yapan vatandaşın konumuna en yakın haber merkezine iletilecek ve böylece en kısa sürede belirtilen konuma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma ekibi sevk edilecek.