Hedef her sınıfa kütüphane

Hedef her sınıfa kütüphane
Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, okuma düzeyinin artması ve öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması için tüm okullara kütüphane kuracaklarını açıkladı. Bahadır, destek bulabilmeleri durumunda hedeflerinin tüm sınıflara...

Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır, okuma düzeyinin artması ve öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması için tüm okullara kütüphane kuracaklarını açıkladı. Bahadır, destek bulabilmeleri durumunda hedeflerinin tüm sınıflara bir kütüphane kurmak olduğunu söyledi.

Okuma alışkanlığının çok düşük olduğunu ifade eden Kaymakam Tarık Bahadır, "istiyoruz ki birinci sınıftan itibaren temel eğitimin sonuna kadar her çocuğumuz 30 kitap okumuş olsun. Kitap okuyan bir çocuğun kelime hazinesi gelişir. Düşünme yeteneği ve buna bağlı olarak üretken zeka gelişir. Genel kültürü artar, etkin ve etkili bir insan olmanın yolları açılır. Dinleme ve konuşma kabiliyeti gelişir. Meslek hayatındaki başarı düzeyi yükselir. Sosyal ilişkilerinin kalitesi artar. Okuyup yeni bir şey öğrendikçe merak etmeye ve daha çok okuyup yeni şeyler öğrenmeye başlar.Ülkesine değer üretir" dedi.

Daha güzel bir Sarayönü için çalıştıklarını anlatan Kaymakam Bahadır, "buradan yetiştirip iyi bir yere getirdiğimiz bir çocuk bile ilçemize, ülkemize fayda sağlasa bu çok büyük bir kazanç demektir" şeklinde konuştu.

Yaz tatili için de bir plan yaptığını kaydeden Bahadır, şunları söyledi: "Yaz dönemi için öğrencilerimize kitap vermeyi ve tatil dönüşünde öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimizin bu kitaplardan sorumlu tutulmasını düşünüyorum. Okuyan, bilgili ve yetişmiş bir genç nüfus ile Türkiye hedeflerine daha rahat şekilde ulaşabilecektir. Aksi halde bu genç nüfusumuzu verimli değerlendiremeyiz.Bu alanda ülkemizde en büyük sıkıntılardan bir tanesi okuma alışkanlığının ve okunan kitap adedinin çok düşük olmasıdır."